Verkeersexamen in Gemeente Aalsmeer

Verkeersexamen in Gemeente Aalsmeer


Geplaatst op: 5 juni 2015

Vorige week en de week ervoor hebben 404 leerlingen van groep 7 mee gedaan aan het fietsexamen. Alle scholen in Aalsmeer en Kudelstaart hebben hieraan meegedaan.

De leerlingen rijden bij het verkeersexamen zelfstandig een aangegeven route van bijna vier kilometer en vrijwilligers houden in de gaten of zij zich aan de verkeersregels houden. Wethouder Verkeer Ad Verburg: ‘We hebben het verkeersexamen opgenomen in het verkeersbeleid, omdat de veiligheid van de kinderen belangrijk is. Leerlingen moeten veilig en gezond lopend of fietsend naar school komen. Dan moeten ze wel weten hoe zij zich in het verkeer moeten gedragen. Dit jaar doen alle tien basisscholen in Aalsmeer en Kudelstaart mee aan het praktisch verkeersexamen.’

Gemeente Aalsmeer doet heel veel aan verkeersveiligheid voor kinderen. Vorige maand was op alle scholen het theoretisch verkeersexamen. Aan het eind van het schooljaar volgt nog een Dode Hoek / Fiets SEEF training voor de groepen 8. Ook deze training wordt gezamenlijk georganiseerd door gemeente Aalsmeer en VVN. Hierbij leren leerlingen hoe ze om moeten gaan met de dode hoek van vrachtwagens, maar ook fietsen met een zware boekentas van10 kilo. Zij moeten dan vaak na de schoolvakantie naar het middelbaar onderwijs fietsen, vaak verder weg. Ook doet de gemeente elk jaar mee met de campagne van Veilig Verkeer Nederland (VVN) ‘De scholen zijn weer begonnen’.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Verkeersexamen in Gemeente Aalsmeer

Vorige week en de week ervoor hebben 404 leerlingen van groep 7 mee gedaan aan het fietsexamen. Alle scholen in Aalsmeer en Kudelstaart hebben hieraan meegedaan. De leerlingen rijden bij het verkeersexamen zelfstandig een aangegeven route van bijna vier kilometer en vrijwilligers houden in de gaten of zij zich aan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: