001 -Family

Restauratie Heilige Hart kerk Vinkeveen voltooid


Geplaatst op: 8 juni 2015

Afgelopen week is de 5 jaar durende restauratie van de Heilig Hart van Jezus kerk in Vinkeveen voltooid. Na de pastorie en toren is de afgelopen 2 jaar het kerkschip gerestaureerd. Onder leiding van architect Paul van Vliet uit Loosdrecht heeft aannemer Nico de Bont uit Vught, in opdracht van de parochie St. Jan de Doper, een prima stuk werk geleverd. De Geloofsgemeenschap Vinkeveen & Waverveen van genoemde parochie heeft een prima bouwkundig gerestaureerde kerk tot hun beschikking gekregen. De restauratiecommissie, bestaande uit Con Huijbreghs, Frank Paul Ruwiel en Martien Pothuizen, is vanaf 2001 druk doende geweest deze restauratie van de pastorie, toren en kerkschip gerealiseerd te krijgen. Met bijdragen van de parochie, de Stichting Vallis Pacis, de Provincie Utrecht, de Rijksdienst Cultureel Erfgoed en vele vele bijdragen van onze parochianen hebben we de klus weten te klaren.

Vrijdag 12 juni zal drs. R. Smouter de officiële heropeningshandeling verrichten om 10.30 uur. U bent allen van harte uitgenodigd dit bij te wonen. Na afloop kunt u onder het genot van een hapje en drankje het prachtige resultaat bewonderen.

Op zaterdag 13 juni houden we van 10.00 tot 16.00 uur een OPEN DAG. U kunt dan alle facetten van de restauratie met eigen ogen komen bekijken. Orgelspel is te beluisteren, onze zilvercollectie, deels overgekomen uit het zilvermuseum uit Schoonhoven, staat uitgestald en u kunt de toren beklimmen.
Op zondag 14 juni zal er om 10.30 een eucharistie viering plaatsvinden om liturgisch onze kerk weer in gebruik te nemen. Ook hiervoor bent u van harte uitgenodigd. Na afloop toasten we op het einde van de 5 jaar durende restauratie.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Restauratie Heilige Hart kerk Vinkeveen voltooid

Afgelopen week is de 5 jaar durende restauratie van de Heilig Hart van Jezus kerk in Vinkeveen voltooid. Na de pastorie en toren is de afgelopen 2 jaar het kerkschip gerestaureerd. Onder leiding van architect Paul van Vliet uit Loosdrecht heeft aannemer Nico de Bont uit Vught, in opdracht van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: