001 -Family
Begeleiding van kinderen met overgewicht

Begeleiding van kinderen met overgewicht


Geplaatst op: 8 juni 2015

Het aantal kinderen met overgewicht en obesitas neemt wereldwijd toe. Overgewicht bij kinderen leidt nu en later tot gezondheidsproblemen. Bijna twee derde van de kinderen die op jonge leeftijd overgewicht heeft, krijgt op latere leeftijd te maken met ziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en verschillende vormen van kanker.

Begeleiding
Heeft uw kind overgewicht en lukt het u niet om samen een gezondere leefstijl te krijgen, ga dan eens langs bij Lodi Kolhoop. In haar praktijk Balans begeleid, gewichtsconsulent en voedingsdeskundige Lodi Kolhoop, al enkele jaren volwassenen naar een gezond en fitte leefstijl. Omdat de vraag naar begeleiding van kinderen toenam heeft zij haar praktijk uitgebreid en begeleid nu ook kinderen met overgewicht.

Geen dieet
Het realiseren van een gezonde leefstijl betekent in de praktijk, het bevorderen van gezond eten, voldoende beweging, genoeg slaap en het gezond opvoeden van kinderen. Kinderen met overgewicht mogen niet op dieet. Wanneer een kind op dieet zou gaan, is de kans groot dat ze te weinig voedingsstoffen en energie binnen krijgen, waardoor ze hun volwassen lentegroei niet zullen bereiken. Belangrijk is dat het kind met overgewicht een andere leefstijl aanleert waarin ze genoeg energie en voedingsstoffen binnen krijgt, waardoor de BMI af zal nemen, maar de lengtegroei blijft.

Ouders betrokken
Omdat bij overgewicht bij kinderen, de rol van de ouders zeer groot is, zullen de ouders veelvuldig bij de begeleiding betrokken worden en zullen een actieve rol spelen in het verliezen van het overgewicht bij hun kind.

Dagmenu’s
Aan de hand van een voedingsdagboek die het kind samen met de ouders in vult, zal Lodi de knelpunten analyseren en passende dagmenu’s maken met de juiste hoeveelheid energie die het kind per dag binnen zal moeten krijgen aan koolhydraten, vetten en eiwitten om een gezonde leefstijl aan te gaan en gezond gewicht te krijgen en behouden.

Vergoedingen zorgverzekering
Het voordeel van begeleiding bij Balans is dat uw kind gewoon mee kan eten met de rest van het gezin, er hoeven geen speciale ingrediënten gekocht te worden of apart gekookt te worden. Balans gewichtsconsulent is aangesloten bij de BGN. Dit houdt in, dat veel zorgverzekeraars de consulten vergoeden.

Hebt u een kind met overgewicht en bent u benieuwd naar de begeleiding van Lodi, kom samen langs voor een gratis kennismakingsgesprek waar Lodi haar manier van begeleiding en consulten aan u en uw kind uit zal leggen. De resultaten mogen er zijn, dus laat deze kans niet liggen.

In haar praktijk Balans Gewichtsconsulent in de Ronde Venen begeleid Voedingsdeskundige en gewichtsconsulent Lodi Kolhoop mensen met over- of ondergewicht naar een gezonde leefstijl. Consulten worden bijna altijd vergoed door de zorgverzekeraars. Bel of mail voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek 06-12912878 info@balans-gewichtsconsulent.nl 


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Begeleiding van kinderen met overgewicht

Het aantal kinderen met overgewicht en obesitas neemt wereldwijd toe. Overgewicht bij kinderen leidt nu en later tot gezondheidsproblemen. Bijna twee derde van de kinderen die op jonge leeftijd overgewicht heeft, krijgt op latere leeftijd te maken met ziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en verschillende vormen van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: