001 -Family
Foto: Mariëlle Wegman

Nepal Benefiet Aalsmeer haalt record bedrag


Geplaatst op: 9 juni 2015

Zondag 7 juni was het een drukte van jewelste bij het jongerencentrum N201 tijdens Nepal benefiet Aalsmeer. Er was voor ieder wat wils maar het mooiste was dat er een record bedrag werd opgehaald voor de slachtoffers van de aardbevingen in Nepal.

Het springkussen en het grimeren waren erg in trek bij de kleintjes en het spijkerbroekhangen bracht de nodige humoristische taferelen op. Veel mensen vonden ook de weg naar de partytent voor een stoelmassage of een klankschalenhealing. Ook de Nepalese artikelen kraam werd goed bezocht. De opbrengst van deze kraam komt dit jaar ten goede aan een kinderhuis in Nepal. Hiervoor nemen zij vijf kinderen op in het kindertehuis die slachtoffer zijn geworden van de aardbeving. In deze kraam stonden enkele bestuursleden van dit kinderhuis.

Het muzikale deel deze middag bestond uit optredens van maar liefst zeven bands: ‘The Whatts, Ten Beers After, Little Boogie boy bluesband, Jay Jay bluesband, The Riverstones, Mrs. Feelgood en Coolcast band’. Tussen de optredens door kon iedereen heerlijk, in de zon, genieten van de Nepalese markt, de hapjes en de veiling. Wethouder Jop Kluis was voor deze dag veilingmeester en bracht met veel enthousiasme de te veilen stukken aan de man.

Al deze activiteiten waren bedacht en uitgevoerd door Yvonne Giesser, voor het tweede jaar mede organisator van dit festival en Anneke v.d. Linden.

Om 17.00 uur kwam Andre Maas van de Antoniusschool langs en overhandigde een cheque van 1.370 euro, dit bedrag wordt waarschijnlijk door OSA verdubbeld. Joke van der Zwaan, initiatiefnemer en organisator van dit festival, was enkele weken geleden gevraagd om bij de groepen 6 en 7 van de Antoniusschool over Nepal te vertellen en vooral over waarom het nu zo belangrijk is om hulp te geven aan Nepal. Dit heeft grote indruk op de kinderen gemaakt. Zij zijn geld gaan inzamelen voor Nepal. De groepen 6 waren de deuren langs gegaan met een ‘heitje voor een karweitje’ en de groepen 7 hadden zelf een mooi kunstwerk gemaakt en dit thuis verkocht aan de hoogste bieder.

Wethouder Jop Kluis: ‘Nepal Benefiet Aalsmeer bestaat al 11 jaar. Dit jaar is deze echter extra vroeg georganiseerd om zo veel en snel mogelijk geld in te zamelen voor de getroffen gebieden na de twee aardbevingen in Nepal. Ik ben erg trots op de organisatie van Nepal Benefiet Aalsmeer en het prachtige bedrag van 2.800 euro dat op deze dag bijeengebracht is. Samen met wat er al gestort was, plus de maximale verdubbeling van 2.500 euro van OSA, maakt dat de totale opbrengst op dit moment 12.300 euro is. Dit is een record bedrag voor de organisatie van Nepal Benefiet Aalsmeer!’

Joke van der Zwaan: ‘Samen met medeorganisator Yvonne Giesser kan ik zeggen dat wij ontzettend blij zijn met dit bedrag en we bedanken alle sponsoren, vrijwilligers, OSA en de muzikanten die dit mogelijk hebben gemaakt. Met dit bedrag steunen we in Nepal een organisatie die Sapana village Social Impact heet (SVSI). Deze organisatie biedt directe hulp biedt op de plekken waar het nodig is. Ze doen dit werk met passie en toewijding, soms lopen ze uren met voedsel en/of tenten op de rug door moeilijk begaanbaar gebied om de inwoners van Nepal te helpen. Ik weet zeker dat al het ingezamelde geld op de goede plek terecht komt!’

Bent u niet naar het festival geweest maar draagt u Nepal Benefiet Aalsmeer wel een warm hart toe? U kunt nog geld over maken op rekeningnummer NL95INGB0005145518 ten name van J.G. van der Zwaan, onder vermelding van Nepal aardbeving.

Meer informatie over dit mooie evenement en over de Nepalese projecten, kunt u vinden op www.nepalbenefiet.webs.com of op de facebookpagina van Nepal Benefiet Aalsmeer. Ook worden hier regelmatig updates gegeven over waar uw donaties aan besteed worden.

Foto: Mariëlle Wegman

Foto: Mariëlle Wegman

Foto: Mariëlle Wegman


Foto: Mariëlle Wegman

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nepal Benefiet Aalsmeer haalt record bedrag

Zondag 7 juni was het een drukte van jewelste bij het jongerencentrum N201 tijdens Nepal benefiet Aalsmeer. Er was voor ieder wat wils maar het mooiste was dat er een record bedrag werd opgehaald voor de slachtoffers van de aardbevingen in Nepal. Het springkussen en het grimeren waren erg in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: