001 - Escaperoom aglemeen
Aalsmeer Flower Festival wil bezoekers verrassen en inspireren

Aalsmeer Flower Festival wil bezoekers verrassen en inspireren


Geplaatst op: 10 juni 2015

Een gigantische bloemenfotolijst, een plantenmozaïek geïnspireerd op Vincent van Gogh en de grootste bloemenkleurplaat van Nederland. Bezoekers van Aalsmeer gaan het op zaterdag 20 en zondag 21 juni allemaal tegenkomen. De 2e editie van het Aalsmeer Flower Festival belooft een kleurrijk weekend vol bloemen en planten, muziek en verrassende activiteiten.

Aalsmeer is wereldwijd vooral bekend van de grootste bloemenveiling ter wereld. Tijdens het Flower Festival laat het dorp aan iedereen zien dat er nog veel meer te beleven is. De activiteiten spelen zich af op vier locaties, met soms verrassende keuzes. Zo is het mogelijk om het fort bij Kudelstaart te bezoeken, onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het fort was voorheen zelden toegankelijk voor publiek, maar zet de deuren nu wijd open. Hier worden spectaculaire bloemenarrangementen gepresenteerd als contrast met het betonnen gebouw. Ook zijn er eetbare bloemen te proeven, is er een wijnproeverij en bieden de vele binnenruimtes van het monument onderdak aan kunstenaars en fotografen die het thema ‘bloemen en kunst’ verbeelden.

Concert
Zondag 21 juni is er vanaf 15.00 uur een concert aan de fortgracht met muziek van de Amstel River Singers, het Aalsmeers Saxofoonkwartet en Aalsmeers Harmonie. Het concert is zowel vanaf de wal als vanaf het water te beluisteren. Mensen met een eigen boot kunnen de fortgracht vanaf de Westeinderplassen binnenvaren. Gedurende het weekend is het ook mogelijk om bij het fort een ‘watertaxi’ te nemen naar Aalsmeer-Centrum.

Mozaïek en kleurplaat
Aan de voet van de 150 jaar oude Korenmolen De Leeuw, midden in het centrum van Aalsmeer, wordt een plantenmozaïek gevormd dat een zelfportret van Vincent van Gogh gaat uitbeelden. De molen is te beklimmen en biedt een fraai uitzicht op het mozaïek. Op het Molenplein is ook het startpunt van het Open Tuinen Weekend, dat wordt georganiseerd door KMTP Groei & Bloei.

Heden, verleden en toekomst komen samen in museum de Historische Tuin, waar bezoekers onder meer de allernieuwste snijrozen kunnen bekijken, ruiken én beoordelen. De rozen zijn afkomstig van top-veredelaars en kwekers, die hier onder de naam ROOOZ nieuwe en bestaande soorten presenteren. Bezoekers kunnen ook meedoen aan de grootste bloemenkleurplaat van Nederland, door een bloem in te kleuren die past bij hun persoonlijkheid. Dit project speelt in op het populaire ‘kleuren voor volwassenen’. De ingekleurde bloemen vormen samen een kleurrijke wand van ca. 15 m2.

Fotolijst
Een ander hedendaags fenomeen wordt in de praktijk gebracht bij kwekerij Belle Epoque aan de Oosteinderweg. Hier komt een reuze fotolijst met bloemen te staan, die gasten verleidt tot het maken van selfies en groepsfoto’s. In de fraaie Engelse rozentuin kan een high-tea worden genoten. De nieuwste trends in bloemdesign zijn te zien bij het Boerma Instituut aan de Legmeerdijk. In deze internationale bloemschikschool zijn onder meer demonstraties en workshops.

Live muziek en vervoer
Aalsmeer Flower Festival is zaterdag 20 en zondag 21 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Alle locaties zijn gratis toegankelijk. Op verschillende plaatsen is ook live muziek en op de Historische Tuin worden veilingen gehouden. Vervoer tussen de locaties is, tegen een kleine vergoeding, mogelijk per historische festivalbus. Behalve op de locaties zijn er opstapplaatsen nabij het busstation (Hortensialaan) en bij het parkeerterrein van zwembad De Waterlelie, Dreef 7 in Aalsmeer. Meer informatie: www.aalsmeerflowerfestival.nl.Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aalsmeer Flower Festival wil bezoekers verrassen en inspireren

Een gigantische bloemenfotolijst, een plantenmozaïek geïnspireerd op Vincent van Gogh en de grootste bloemenkleurplaat van Nederland. Bezoekers van Aalsmeer gaan het op zaterdag 20 en zondag 21 juni allemaal tegenkomen. De 2e editie van het Aalsmeer Flower Festival belooft een kleurrijk weekend vol bloemen en planten, muziek en verrassende activiteiten.Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: