Bijzondere artiesten op 23e Straattheaterfestival De Ronde Venen

Bijzondere artiesten op 23e Straattheaterfestival De Ronde Venen


Geplaatst op: 11 juni 2015

Komende zaterdag, 20 juni, wordt het 23e Straattheaterfestival De Ronde Venen gehouden. Het belooft weer een fantastische dag te worden, vol bijzondere artiesten in het dorpscentrum van Mijdrecht!

Vanaf kwart voor elf geven de danseressen van Jazz- en showballet Nicole, zoals ze dat traditiegetrouw al heel wat jaren doen, op het Raadhuisplein het swingende startsein voor het Straattheaterfestival. De officiële opening van deze 23e editie wordt rond elf uur verricht door wethouder Spil, waarna op meerdere plekken in het dorpscentrum de artiesten ‘los’ gaan.

Spektakel en humor

20 juni wordt een dag vol spektakel. Met adembenemende en humorvolle internationale acts uit België, Italië, Groot-Brittannië, Polen en Duitsland.

Zoals de flamboyante dames van ‘La Guardia Flamenca’ uit België, de verrassende show met viltpoppen van de Poolse Ola Muchin, de vertederende Italiaanse clown Luca Bellezze en de bijzondere gebodypainte steltlopers van het Belgische ‘Teater Exces’.

Verbaas je over het Duitse duo ‘Die Maiers’, met hun slapstickachtig trapezewerk hoog in de lucht, over Stefano di Renzo die zijn weg zoekt in zijn nieuwe vaderland, of over de Italiaanse ´McFois´ tijdens zijn visuele comedyshow met hoeden, jongleren, ´ballet´ en striptease…

Pop-up en hoelahoep

Maar ook uit eigen land komen dit jaar weer verbazingwekkende professionele straatartiesten naar Mijdrecht. Wat te denken van de ontwapenende Tom en Tom, van ArtDish, de pop-up-wegwerkers van Directie EnCo of de dromerige uitvinder Eddie Only, die zo graag wil vliegen? En, niet te vergeten, Jonas & Friends die op hun geheel eigen wijze The Blues Brothers laten herleven of ‘Les Tantes Déviantes’, die teruggaan naar de Gouden Eeuw. Pas in de straten rondom het Raadhuisplein op voor de ‘Benidorm Bastards’ van RB Producties, kom ook kijken naar het bijzondere draaiorgel van ‘Muziektheater Sentimento’, luisteren naar ‘Muzikale Verhalen’, en je verwonderen over de hoepelshow van Wietske Vogels en Milan Seegers.

Lokaal en regionaal talent

Natuurlijk is er ditmaal ook weer volop aandacht voor lokaal en regionaal talent. Onder hen bekende deelnemers, zoals de VIOS Twirlafdeling, het ROM-koor, De Turfschippers, Da Capo’s Popkoor, Build Ya Skillz en Sister Act. Plus de schminck-artiesten van ‘Kinderen voor kinderen’, Kunst Rond de Venen en de acrogymnasiasten van GVM’79.

Nieuwe gezichten op Straattheaterfestival De Ronde Venen zijn de leerlingen van Dansstudio Sietske, De Turftrappers en de samenwerkende Afrikaanse percussiegroepen ‘Negunya’ en ‘Opgetrommeld’.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bijzondere artiesten op 23e Straattheaterfestival De Ronde Venen

Komende zaterdag, 20 juni, wordt het 23e Straattheaterfestival De Ronde Venen gehouden. Het belooft weer een fantastische dag te worden, vol bijzondere artiesten in het dorpscentrum van Mijdrecht! Vanaf kwart voor elf geven de danseressen van Jazz- en showballet Nicole, zoals ze dat traditiegetrouw al heel wat jaren doen, op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: