001 -Family
Een gouden dag op de Driehuisschool

Een gouden dag op de Driehuisschool


Geplaatst op: 11 juni 2015

Zoals elk jaar was er op de Driehuisschool een actie voor een goed doel. Dit jaar was er gekozen voor de stichting “Gouden Moment”.

Deze stichting bestaat uit twee dames, Evelyn en Mischa, die wensen van kinderen vervullen. Het afgelopen jaar hebben zij een boek gemaakt waarin kinderen met het syndroom van Down met hun idool op de foto staan. Een van deze kinderen is leerling van de Driehuisschool. Dat was voor de school mede aanleidng om voor dit goede doel in actie te komen.

Dit jaar heeft de stichting de schrijver Mark Haayema bereid gevonden om terminaal zieke kinderen in het ziekenhuis te bezoeken om samen met hen een verhaal te schrijven. Deze verhalen worden, net als de foto’s vorig jaar, gebundeld in een boek.
Om dit Gouden Moment voor deze kinderen te realiseren is er geld nodig. De kinderen van de Driehuisschool wilden daar graag hun steentje aan bijdragen.

Het schoolplein werd voor de actie op donderdagmiddag 4 juni omgetoverd tot een winkelstraat. Nadat wethouder Dijkstra iedereen om 14.45 uur welkom had geheten en de winkelstraat officieel opende, kon de verkoop van alle spullen beginnen. De straat werd druk bezocht. Het geluid van vallende muntjes in de geldbussen werd veel gehoord. En dit alles voor de stichting "Gouden Moment".
Het aanbod varieerde van zelf geknutselde schaaltjes tot dopen uit een chocoladefontein, van het aaien van kleine baby konijntjes tot het kopen van kleding en speelgoed, en optredens van kinderen. Al met al zijn de kinderen van de Driehuisschool zeer creatief geweest met het inzamelen van geld.
Aan het einde van de dag kon aan Evelyne en Mischa het geweldige bedrag van 759 euro worden overhandigd. Een mooi bedrag dat bijdraagt aan het verwezenlijken van het eerder genoemde Gouden Moment. De kinderen van de Driehuisschool zijn erg benieuwd hoe het boek er uiteindelijk uit gaat zien.
Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Een gouden dag op de Driehuisschool

Zoals elk jaar was er op de Driehuisschool een actie voor een goed doel. Dit jaar was er gekozen voor de stichting “Gouden Moment”. Deze stichting bestaat uit twee dames, Evelyn en Mischa, die wensen van kinderen vervullen. Het afgelopen jaar hebben zij een boek gemaakt waarin kinderen met het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: