001 -Family
Brugbediening op Vinkeveense Plassen verruimd

Brugbediening op Vinkeveense Plassen verruimd


Geplaatst op: 12 juni 2015

De Heulbrug, Geuzenbrug, Middenweteringbrug en de Gemeenlandsevaartbrug worden vanaf 16 juni tot en met 31 augustus op vrijdag, zaterdag en zondag permanent bediend tussen 13.30 en 22.00 uur. In die periode is er geen avondpauze in de brugbediening en kunnen boten zonder onderbreking tussen de Noord-, Zuid- en Kleine Plas heen en weer varen.

Naast de extra bediening in het hoogseizoen, worden de bruggen - in verband met evenementen - op drie dagen permanent bediend tussen 9.00 en 20.00 uur. Dat is op 5 juli, 16 augustus en 5 september. Op deze laatste dag wordt het recreatieseizoen afgesloten met de Nacht van Neptunus.

Deze week zijn onder toeziend oog van wethouder Anco Goldhoorn (Recreatie) borden op de bruggen bevestigd die de extra bediening aangeven. Goldhoorn: ,,Met de extra bediening maken we waterrecreatie op de plassen aantrekkelijker. Het is een kleine aanpassing, maar ben ervan overtuigd dat we hier veel mensen een plezier mee doen. De extra bediening realiseren we op basis van social return. We hebben afspraken gemaakt met het bedrijf dat de bruggen bedient om hiervoor mensen in te schakelen met een afstand tot de arbeidsmarkt.­’’

Het college van B en W heeft bij wijze van proef besloten dit jaar de bediening van de bruggen te verruimen. Ook tijdens Vinkeveen Ontwaakt en het Pinksterweekeinde werden de bruggen extra bediend en maakten boten daar gebruik van. Na afloop van het seizoen wordt geëvalueerd of de permanente bediening standaard wordt ingevoerd.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Brugbediening op Vinkeveense Plassen verruimd

De Heulbrug, Geuzenbrug, Middenweteringbrug en de Gemeenlandsevaartbrug worden vanaf 16 juni tot en met 31 augustus op vrijdag, zaterdag en zondag permanent bediend tussen 13.30 en 22.00 uur. In die periode is er geen avondpauze in de brugbediening en kunnen boten zonder onderbreking tussen de Noord-, Zuid- en Kleine Plas … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: