001 -Family
Verbluffende resultaten GVM tijdens turnfinale

Verbluffende resultaten GVM tijdens turnfinale


Geplaatst op: 15 juni 2015

Op zaterdag 13 juni werd in Amsterdam de Turn Finale van Divisie 6 en D3 gehouden. In dit niveau waren maar liefst 4 turnsters van GVM’79 door!
Iris Koppenol en Merel ten Haaf mochten aantreden in de regio kampioenschap divisie 6. Een beetje onwennig begonnen ze met de brug. Tijdens het inturnen ging het best goed, maar in de wedstrijd, gleed Iris’ haar hand bijna weg. Gelukkig kon ze zich herpakken en met een extra zwaai, weet ze haar oefening toch te eindigen met een hele mooie salto. Merel had iets meer moeite met haar oefening, maar ze weet met op te hurken te blijven zitten en toch haar oefening tot een goed einde te brengen.
De balk volgt, niet het meest favoriete onderdeel van beiden. Maar Iris heeft de smaak te pakken en gaat er vol voor. Nog nooit heeft Iris zo’n goede balkoefening geturnd. Geen één keer gevallen en de wiebels zoveel mogelijk beperkt. Merel gaat er ook vol voor en ook zij weet haar oefening zonder val te volbrengen. Goed gedaan! De grootste hobbels zijn genomen. Op vloer turnen Iris en Merel een mooie constante oefening. Iris behaalt hiermee een 2e plaats en Merel 17e. Als laatste de sprong en dan is het klaar. Iris eindigt als 10e van de 36 deelnemers. Een hele prestatie. Merel eindigt op een mooie 26e plaats. Goed gedaan meiden! Jullie kunnen terug kijken om een mooie wedstrijd.

Dan is het de beurt aan Lisa Snoek en Tara de Jong bij de Pupillen 2, niveau D3. Zij mogen beginnen bij sprong en dat gaat erg goed. Met een mooie handstand platval weet Lisa een 6e plaats te behalen! Tara weet haar benen goed te spannen en dat levert ook haar een mooie sprong op. Op naar de brug. Lisa turnt een mooie oefening en perst er op het einde een mooie hoekhang uit, dat haar extra punten oplevert! Op de brug heeft Tara hard geoefend en dat is te zien. De zwaaien zijn hoger en de benen veel beter gestrekt. Goed gedaan! Bij het inturnen op de balk zijn de zenuwen nog niet helemaal weg. Maar er is geen tijd om daar lang over na te denken. Dus de knop gaat om. Lisa gaat ervoor en turnt een goede oefening, maar het loopt niet zo lekker als ze had gehoopt. Toch goed gedaan, hoor, behalve het tikje op de grond met de koprol, niet gevallen! Tara turnt ook een mooie oefening en eindigt dit keer met een overslag van de balk. Het levert haar uiteindelijk de 14e plaats op! Als laatste is de vloer aan de beurt. Zowel Lisa als Tara turnen een mooie oefening en daarmee is de wedstrijd klaar. We kunnen terugkijken op een sportieve en gezellige dag, met mooi behaalde resultaten!


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Verbluffende resultaten GVM tijdens turnfinale

Op zaterdag 13 juni werd in Amsterdam de Turn Finale van Divisie 6 en D3 gehouden. In dit niveau waren maar liefst 4 turnsters van GVM’79 door!Iris Koppenol en Merel ten Haaf mochten aantreden in de regio kampioenschap divisie 6. Een beetje onwennig begonnen ze met de brug. Tijdens het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: