001 -Family
Gratis lezing en workshop ‘scholen en pesten’ woensdag 17 juni

Gratis lezing en workshop ‘scholen en pesten’ woensdag 17 juni


Geplaatst op: 15 juni 2015

Eind maart heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel Sociale Veiligheid op school van staatssecretaris Sander Dekker aangenomen. De PO- en VOraad hebben een actieplan Sociale Veiligheid gemaakt en een akkoord gesloten met de staatssecretaris. Scholen zullen vanaf augustus net een stapje meer moeten doen om pesten te voorkomen, te signaleren een aan te pakken.

Op woensdag 17 juni organiseert stichting omgaan met pesten een gratis lezing en workshop om hierbij actuele informatie te bieden. U bent van harte welkom daarbij aanwezig te zijn.

Margo Henderson gaat in haar lezing dieper in op deze ontwikkelingen. Wat verandert er voor scholen vanaf augustus 2015? Wat is de stand van zaken op 17 juni wat betreft de hulpmiddelen die PO- en VOraad zouden bieden? Wat zijn de kansen en gevaren van voor de aanpak van pesten in Nederland? Wat zijn de gevolgen voor scholen?

Mirelle Valentijn gaat in haar workshop dieper in op pesten als probleem van de hele groep. Om pesten te voorkomen en/of aan te pakken, is het nodig aandacht te hebben voor alle rollen. In deze workshop verkennen wij de verschillende rollen met aandacht voor lichaamstaal, gedrag en andere signalen. Tijdig signaleren is belangrijk; dat is stap 1. Maar wat doe je daarna? Niet iedere rol heeft hetzelfde nodig om een positieve rol in de groep te kunnen vervullen. Met elkaar ontdekken wij wat iedere betrokkene kan doen om de situatie te verbeteren. U maakt kennis met de werkwijze van ons anti-pestprogramma Sta Sterk op School en onze buitenschoolse sta sterk training. We staan stil bij de aanpak in een klas om pesten te voorkomen en pesten op te lossen als het speelt. We bieden enkele direct toepasbare handvatten voor uw dagelijkse praktijk.

Daarnaast word er deze avond informatie gegeven over de nieuwe functie anti-pestcoördinator voor het primair onderwijs en voortgezet onderwijs en de cursus die stichting omgaan met pesten hiervoor heeft ontwikkeld. Ook is er gelegenheid om meer informatie te ontvangen over de opleiding tot trainer omgaan met pesten en kunnen directie en leerkrachten die overwegen met de methode sta sterk op school te gaan werken (uit de lijst van het NJI en staatssecretaris Dekker), zich deze avond oriënteren op de methodiek.

Meer informatie en aanmelden kan via de website van de stichting www.omgaanmetpesten.nl


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gratis lezing en workshop ‘scholen en pesten’ woensdag 17 juni

Eind maart heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel Sociale Veiligheid op school van staatssecretaris Sander Dekker aangenomen. De PO- en VOraad hebben een actieplan Sociale Veiligheid gemaakt en een akkoord gesloten met de staatssecretaris. Scholen zullen vanaf augustus net een stapje meer moeten doen om pesten te voorkomen, te signaleren … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: