001 -Family
Foto: Ineke van Coevorden

Aalsmeerse rent voor (haar reis naar) Balinees educatieproject


Geplaatst op: 16 juni 2015

Op donderdagavond 2 juli rennen Denise van Vliet en haar vriend Stefan de Weteringloop in Oude Wetering. Met deze actie halen zij geld op voor (Denise’s reis naar) een educatieproject op Oost-Bali (Indonesië). De 23-jarige Aalsmeerse gaat daar twee maanden als vrijwilliger ondersteunen bij het geven van Engelse lessen.

Bij Denise haar reis en verblijf komen veel kosten kijken, zoals een vliegticket, onderdak en maaltijden. Daarnaast wil ze relevante spullen voor het educatiecentrum kopen, zoals een Engels spel en Engelse boeken. Omdat dit allemaal voor eigen rekening is, besloot zij een actie te organiseren om daarmee geld op te halen. ‘Ik vind dat als mensen geld doneren daar iets tegenover moet staan. Daarom bedacht ik het idee om als tegenprestatie te gaan hardlopen’, aldus de Aalsmeerse.

Slukat Learning Center
In oktober en november 2015 ondersteunt Denise bij het geven van Engelse lessen bij het Slukat Learning Center in de buurt van het stadje Gianyar (Oost-Bali). Omdat dit educatiecentrum een non-profit organisatie is, kunnen zij de kosten die Denise maakt om daar te komen en te verblijven onmogelijk dragen. Het Learning Center is in 2007 opgericht door een lokale familie. Kinderen tussen de acht en twintig jaar – veelal afkomstig uit arme gezinnen – kunnen er gratis Engelse lessen volgen, om zo hun kansen op een baan is de grote Balinese toeristensector te vergroten. Naast Engelse lessen besteedt het educatiecentrum ook aandacht aan biologische landbouw en recycling.

Motivatie
Twee jaar geleden besluit Denise dat ze naar het buitenland wil om vrijwilligers werk te doen. ‘Ik ben gek op reizen en het ontdekken van verschillende culturen. Daarbij help graag ik anderen en vind ik het leuk om mensen iets te leren’, vertelt ze. Na lang researchen (en het onlangs afronden van haar studie Journalistiek), besluit Denise om voor dit project te kiezen. ‘Het spreekt mij aan, omdat de dingen die ik belangrijk vind bij het Slukat Learning Center een grote rol spelen. Namelijk: kennisoverdracht, de lokale gemeenschap en duurzaamheid’, legt ze uit.

Help mee!
Wil jij Denise’s reis naar en haar hulp bij het Slukat Learning Center medemogelijk maken? Sponsor dan Denise en/of haar vriend met een vast bedrag of een bedrag per kilometer. Dit kan al vanaf €1. Op denisenaarbali.wordpress.com lees je hoe je dit kunt doen. Op de website vind je eveneens meer informatie over de bestemming, het educatieproject en het kostenplaatje.

Foto: Ineke van Coevorden

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aalsmeerse rent voor (haar reis naar) Balinees educatieproject

Op donderdagavond 2 juli rennen Denise van Vliet en haar vriend Stefan de Weteringloop in Oude Wetering. Met deze actie halen zij geld op voor (Denise’s reis naar) een educatieproject op Oost-Bali (Indonesië). De 23-jarige Aalsmeerse gaat daar twee maanden als vrijwilliger ondersteunen bij het geven van Engelse lessen. Bij … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: