001 -Family
Minister van Landbouw Sri Lanka bezoekt Groen onderwijscentrum

Minister van Landbouw Sri Lanka bezoekt Groen onderwijscentrum


Geplaatst op: 18 juni 2015

Landbouwminister Duminda Dissanayake uit Sri Lanka bezocht op 17 juni het Wellantcollege in Aalsmeer en liet zich uitgebreid informeren over het Nederlandse model voor het groene mbo waarbij onderwijs, bedrijfsleven en overheid samenwerken. In de Greenport Aalsmeer is hiervoor het Groen onderwijscentrum opgericht. Wat de officiële gasten vooral aansprak was dat binnen het groen onderwijs veel aandacht wordt gegeven aan het ontwikkelen van vaardigheden en competenties. Sri Lanka zoekt naar mogelijkheden om samen een programma te ontwikkelen op beroepsgericht niveau. Er zijn in Sri Lanka veel hoogopgeleiden, maar te weinig mbo-opgeleiden.

In de ochtend werd eerst een bezoek aan FloraHolland gebracht waar de minister en zijn gevolg een ontmoeting hadden met leerlingen en hun docent. Zo maakte hij direct kennis met ‘leren in de praktijk’. De landbouwminister van Sri Lanka was zeer onder de indruk van wat hij zag en hoorde. Hierna kreeg hij een rondleiding in het Groen onderwijscentrum, tevens vestiging Wellantcollege mbo Aalsmeer en bekeek onder andere de eindexamenwerkstukken flower design. Ook hier maakte hij kennis met de aanpak van het groene mbo-onderwijs waarbij leerlingen onder begeleiding van hun docent de kennis direct in de praktijk toepassen.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Minister van Landbouw Sri Lanka bezoekt Groen onderwijscentrum

Landbouwminister Duminda Dissanayake uit Sri Lanka bezocht op 17 juni het Wellantcollege in Aalsmeer en liet zich uitgebreid informeren over het Nederlandse model voor het groene mbo waarbij onderwijs, bedrijfsleven en overheid samenwerken. In de Greenport Aalsmeer is hiervoor het Groen onderwijscentrum opgericht. Wat de officiële gasten vooral aansprak was … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: