001 -Family
Rick FM medewerker ontvangt Zilveren Duim

Rick FM medewerker ontvangt Zilveren Duim


Geplaatst op: 22 juni 2015

Vrijdag 19 juni jl. ontving Frans van Gunst “De Zilveren Duim” van de korpsleiding van de politie Amsterdam voor zijn actie die leidde tot de arrestatie van de overvallers van Expert in Uithoorn. Frans van Gunst werkt op de meldkamer van de politie en in zijn vrijetijd is hij vrijwilliger bij Rick FM, de lokale omroep voor Uithoorn en De Kwakel.

Op de dag van de overval werkte Frans op de meldkamer toen omstreeks 10 uur de melding binnen kwam dat de Expert in Uithoorn was overvallen. Eén van de daders droeg een trainingspak van de lokale voetbalclub. Eén dader werd al door burgers in de winkel aangehouden en de andere twee waren gevlucht. Vanuit de meldkamer stuurde Frans de politie-eenheden op achtervolging en startte hij een burgernetactie. Verder stelde hij de persvoorlichter voor om ook de lokale omroep Rick FM in te schakelen. Live in de uitzending van presentator Frank van Agtmaal werden de luisteraars geïnformeerd over de overval en de kenmerken van de daders. Dit resulteerde in meerdere telefoontjes van Rick FM luisteraars die de daders zagen lopen. Binnen een uur tijd werd de tweede dader aangehouden en de derde een dag later. Hiermee werd het nut van de lokale omroep Rick FM weer eens aangetoond. Frans kreeg “De Zilveren Duim”, omdat zijn actie om Rick FM in te schakelen door de politieleiding gezien wordt als een voorbeeld van “out of the box” denken. Frans is ook één van de organisatoren van de Rick FM Radiotalentenjacht die op zondag 28 juni tijdens het Amstellandfestival plaatsvindt. Middels deze talentenjacht hoopt Rick FM nog meer vrijwilligers te werven voor de dagelijkse live uitzendingen. Je kunt je voor deze talentenjacht opgeven via radiotalentenjacht@rickfm.nl.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Rick FM medewerker ontvangt Zilveren Duim

Vrijdag 19 juni jl. ontving Frans van Gunst “De Zilveren Duim” van de korpsleiding van de politie Amsterdam voor zijn actie die leidde tot de arrestatie van de overvallers van Expert in Uithoorn. Frans van Gunst werkt op de meldkamer van de politie en in zijn vrijetijd is hij vrijwilliger … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: