001 -Family
23e Straattheaterfestival DRV: genieten met een grote G

23e Straattheaterfestival DRV: genieten met een grote G


Geplaatst op: 22 juni 2015

Met veel plezier en voldoening kan worden teruggekeken op de 23e editie van Straattheaterfestival De Ronde Venen. Dankzij alle artiesten, bezoekers en vrijwilligers was het zaterdag 20 juni opnieuw ‘genieten met een grote G’ in het Mijdrechtse dorpscentrum! Volgend jaar wordt het festival gehouden op zaterdag 18 juni.

Ook deze 23e editie kan de festivalboeken in als een heerlijke dag, zonder enige wanklank. ‘s Morgens was het weliswaar nog wat bewolkt en viel er een enkele spat regen, maar vanaf het moment dat de leerlingen van Dansschool Nicole met hun jazz- en showballet traditiegetrouw het festival openden werd het alleen maar beter…
Dat het in de loop van de dag steeds aangenamer werd op het Raadhuisplein en in de Dorpsstraat had natuurlijk ook alles te maken met de hartverwarmende optredens van alle artiesten. Samen met de straattheatervrijwilligers bezorgden zij de vele duizenden bezoekers een geweldige festivaldag!
Voorzitter Aldert Kamp: “Bijzonder was het om te merken dat buiten de vele ‘vaste’ bezoekers van ons festival ook heel veel nieuwe liefhebbers zich ditmaal verbaasden over en vermaakten met alle acts in het dorpscentrum van Mijdrecht. Die grote belangstelling geeft iedereen die bij de organisatie van het festival is betrokken extra energie bij de voorbereidingen voor de volgende editie!”

Humor en spektakel
20 juni was een dag vol humor en spektakel. Veel bewondering ging onder anderen uit naar het Duitse duo ‘Die Maiers’, met hun slapstickachtig trapezewerk hoog in de lucht en de show met hoepels van Wietske Vogels en Milan Seegers. Maar ook Stefano di Renzo, die zijn weg zocht in zijn nieuwe vaderland, de Italiaanse komiek ´McFois´ en de verrassende show met viltpoppen van Ola Muchin oogstten veel applaus. Net zoals de flamboyante dames van ‘La Guardia Flamenca’, de vertederende clown Luca Bellezze, de gebodypainte steltlopers, de ontwapenende Tom en Tom met hun bombardon en ‘Bettie en Beppie’, die met hun scootmobiel en rollator het dorpscentrum onveilig maakten.

Eigen unieke sfeer
Veel aandacht was er eveneens voor de pop-up-wegwerkers, de dromerige uitvinder Eddie Only, ‘Les Tantes Déviantes’, Jonas & Friends die op hun geheel eigen wijze The Blues Brothers lieten herleven en, zeker niet te vergeten, het bijzondere draaiorgel van ‘Muziektheater Sentimento’ en de ‘Muzikale Verhalen’ van Emma van Dobben.
Aldert Kamp: “De combinatie van professionele artiesten en lokale gezelschappen geeft ons festival elk jaar z’n eigen unieke sfeer. Dit jaar werd dat mogelijk door medewerking van de VIOS Twirlafdeling, het ROM-koor, De Turfschippers, Da Capo’s Popkoor, Build Ya Skillz en Sister Act, de schminkartiesten van ‘Kinderen voor kinderen’, Kunst Rond de Venen, Dansstudio Sietske, De Turftrappers en de percussiegroepen ‘Negunya’ en ‘Opgetrommeld’.”

Straattheaterfestival zoekt vrienden
Aldert Kamp: “Met alleen subsidies en sponsorgelden, de basis van ons festival, redden we het niet meer. We letten erg op de uitgaven, maar moeten toch op zoek naar extra financiële bronnen om ook in de toekomst een mooi straattheaterfestival in De Ronde Venen te kunnen organiseren. Niet groter, niet kleiner, maar zoals het nu is. Daarom wil ik iedereen die ons festival een goed hart toedraagt, vragen om voor €10 per jaar ook ‘Vriend van Straattheaterfestival De Ronde Venen’ te worden.”
Op www.straattheaterdrv.nl is, onder het kopje ‘Vriend worden’, het speciale Vrienden-aanmeldformulier te vinden.
Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

23e Straattheaterfestival DRV: genieten met een grote G

Met veel plezier en voldoening kan worden teruggekeken op de 23e editie van Straattheaterfestival De Ronde Venen. Dankzij alle artiesten, bezoekers en vrijwilligers was het zaterdag 20 juni opnieuw ‘genieten met een grote G’ in het Mijdrechtse dorpscentrum! Volgend jaar wordt het festival gehouden op zaterdag 18 juni. Ook deze … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: