001 - Escaperoom aglemeen
Leerlingen spuiten hun eigen graffiti kunstwerk bij N201

Ook uitbreiding Urban Arts project van het Cultuurpunt groot succes


Geplaatst op: 22 juni 2015

De afgelopen weken kon je beats en raps horen en werd er naar hartenlust getekend op de Oosteinder en de Zuidooster school in Aalsmeer Oost. Leerlingen van groep 7 deden mee aan het Urban Arts project. De kinderen kregen vier workshops in kunst disciplines die van de straat komen.

Samen met rapper “snelle” gingen de klassen aan de slag met het maken van een nummer. DJ Rene leerde alles over draaien van muziek, de breakdance docenten van Can Dance leerde de leerlingen een hiphop choreografie en Sander Bosman hielp de kinderen bij het ontwerpen van een eigen naam “tag”.

Eerder gingen leerlingen van OBS Sameneen, de Hoeksteen, OBS Kudelstaart en de Brug hen al voor. De kinderen mochten allen na afloop na schools, gratis nog een aantal workshops volgen bij de docenten die bij hen voor de klas stonden. Bij rap werd er een videoclip gemaakt, bij DJ werden de leerlingen uitgenodigd in een echte studio, bij breakdance gingen de leerlingen op bezoek bij de Can Dance studio en tijdens de workshop graffiti mochten de leerlingen bij N201 met echte spuitbussen aan de slag.

“ We zijn ontzettend trots op het resultaat van dit project” Aldus Lennard Gols, Combinatiefunctionaris Cultuur in dienst van het Cultuurpunt Aalsmeer. “ Met dit project hebben we op de scholen ruim 250 leerlingen bereikt. Maar liefst 100 van deze leerlingen hebben er voor gekozen om na schools nog een aantal lessen te volgen. Dat is echt een fantastische score.”

“Behalve dat we enorm veel kinderen hebben bereikt, hebben we een ander beeld van cultuur neergezet. Cultuur is veel dichter bij de belevingswereld van de kinderen dan ze denken en kan eenvoudig in de eigen tijd met weinig materialen worden uitgevoerd. Dat is wat we hebben proberen over te dragen met dit project”

Het Cultuurpunt Aalsmeer hoopt voor volgend jaar weer een soortgelijk project op te kunnen zetten voor de scholen.

Leerlingen spuiten hun eigen graffiti kunstwerk bij N201

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ook uitbreiding Urban Arts project van het Cultuurpunt groot succes

De afgelopen weken kon je beats en raps horen en werd er naar hartenlust getekend op de Oosteinder en de Zuidooster school in Aalsmeer Oost. Leerlingen van groep 7 deden mee aan het Urban Arts project. De kinderen kregen vier workshops in kunst disciplines die van de straat komen.Samen met … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: