Samen actief in de speeltuin, handige tips van Balans Gewichtsconsulent


Geplaatst op: 23 juni 2015

Hoezo de speeltuin alleen voor je kinderen? Terwijl zij lekker aan het spelen zijn kan jij ondertussen mooi aan je figuur werken. Ik hoor en lees het vaak, dat moeders na het krijgen van kinderen geen tijd en/ of geen zin meer hebben om naar de sportschool te gaan. Vooral de eerste jaren – toen de kinderen nog klein waren- merkte ik zelf dat ik aan huis was gekluisterd qua hardlopen of fietsen. Voor al die moeders die het ook lastig vinden om tijd voor zich zelf te vinden, heb ik hier een paar oefeningen, die je in de speeltuin kan doen, terwijl de kinderen zich vermaken in de zandbak of op de schommel.

Geen tijd om te sporten, kan je eigenlijk niet meer zeggen, wanneer je dit artikel hebt gelezen, want deze oefeningen doe je gewoon terwijl je kinderen zich vermaken in de speeltuin. Niet alleen hebben je spieren er baat bij, ook voor je kinderen is het goed om te zien dat hun moeder aan het bewegen is en bewegen dus goed voor je is.

Ik vind wel dat je het gevoel moet hebben dat, ook al kijkt de buurvrouw naar buiten, je niet voor schut hoeft te staan. Natuurlijk ga je niet kilo’s verliezen door deze oefeningen, maar het is in ieder geval meer dan wanneer je alleen maar op de bank bij de speeltuin zit. Dus gezellig samen met je kind mee doen in de speeltuin en de kuiten en beenspieren worden er nog sterker van ook.

1: Ga zitten op de schommel, houd je goed vast en houd je rug in 45 graden. Benen recht voor je en voeten bij elkaar houden. Open je benen langzaam in een V-vorm en beweeg je rechterbeen kruislings over het linkerbeen naar elkaar. Probeer de schommel zo stil mogelijk te houden. Zet je benen terug in de V-stand en doe het dan met je linkerbeen. Doe sets van 12-15 keer.

2: Ga omgekeerd met je lichaam naar de glijbaan staan en leg je linkervoet op de glijbaan, leg je handen op je heupen. Buig je rechterknie tot deze ongeveer parallel loopt met de grond, maar laat je knie niet verder zakken dan boven je tenen. Ga terug naar de startpositie door je omhoog te duwen vanuit je rechterhiel/kuit. Doe een set van 12-15 keer en herhaal dit met je andere been.

3: Gebruik de trap van een glijbaan of een andere ladder. Ga op een armlengte van de trap staan en zet je voeten gelijk met je schouders. Plaats je handen op de traptree die niet hoger is dan je borst. Houd je lichaam recht en verplaats je gewicht naar je voeten. Buig je ellenbogen tot je borst bijna de traptree aanraakt. Doe 12-15 push-ups.

4: Ga met je rechtervoet op een verhoging staan, plaats je handen op je heupen. Strek je knie en beweeg je linkerbeen opzij. Doe dit 12-15 keer en herhaal het met het linkerbeen.

5: Ga op een bank zitten en pak de voorkant vast met beide handen; je handen gelijk met je schouders houden. Ga van de bank af en strek je benen voor je, buig je knieën licht. Buig je ellenbogen en zak met je billen naar beneden. Houd je rug recht en kom weer omhoog op de bank. Doe dit 12-15 keer. De wel bekende tricep dips.

In haar praktijk Balans Gewichtsconsulent in de Ronde Venen begeleid Voedingsdeskundige en gewichtsconsulent Lodi Kolhoop mensen met over- of ondergewicht naar een gezonde leefstijl. Consulten worden bijna altijd vergoed door de zorgverzekeraars. Bel of mail voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek 06-12912878 info@balans-gewichtsconsulent.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Samen actief in de speeltuin, handige tips van Balans Gewichtsconsulent

Hoezo de speeltuin alleen voor je kinderen? Terwijl zij lekker aan het spelen zijn kan jij ondertussen mooi aan je figuur werken. Ik hoor en lees het vaak, dat moeders na het krijgen van kinderen geen tijd en/ of geen zin meer hebben om naar de sportschool te gaan. Vooral … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: