001 -Family
Wethouder Jop Kluis bedankt Scouting Tiflo Aalsmeer voor hulp

Wethouder Jop Kluis bedankt Scouting Tiflo Aalsmeer voor hulp


Geplaatst op: 23 juni 2015

Zaterdag 20 juni bracht wethouder Jop Kluis een bezoek aan Scouting Tiflo Aalsmeer. Hij bedankte tijdens zijn bezoek de ‘Verkenners’ voor hun hulp bij het opruimen van het afval op de gemeente eilanden.

De gemeente had een aannemer opdracht gegeven om te baggeren en een aantal gemeente eilanden op te hogen. Voor het ophogen van de eilanden is de bagger gebruikt die voor de kant van de gemeente eilanden was gebaggerd. Bij het verspreiden van de bagger werd duidelijk wat mensen allemaal overboord gooien aan de kant van de recreatie eilanden. Zo zat er glas en andere scherpe voorwerpen in de bagger maar ook blikjes en flessen. De gemeente heeft in totaal er acht grote zakken vuil afgehaald. Daarna hebben de Verkenners van Scouting Tiflo Aalsmeer er nog eens twee zakken met afval af afgehaald toen ze de eilanden bezochten met de scouting.

Wethouder Jop Kluis bedankte de jongens van harte en had als traktatie lekkere stroopwafels voor iedereen meegenomen. ‘Het is ongelofelijk wat mensen allemaal overboord gooien. Voor ons is het wel duidelijk dat we de bagger niet meer op deze manier kunnen gebruiken op de eilanden. Ik wil alle bezoekers van de gemeente eilanden ook oproepen om hun afval niet overboord te gooien maar mee te nemen naar huis of in de afvalbakken op de eilanden te gooien.’

Stichting Tiflo Aalsmeer is een waterscoutinggroep die al ruim 60 jaar bestaat en ongeveer 150 leden heeft. Waterscouting houdt in dat een groot deel van de activiteiten zich op het water afspelen. De jongste leden zoals de bevers, kabouters en welpen zijn nog te klein om het water op te gaan maar zodra de leden elf jaar zijn, en over gaan naar de verkenners of gidsen, gaan ze varen. Tiflo heeft negen lelievletten, één sleepvlet, één sleepboot, een roeiboot en een wachtschip waarmee de leden met grote regelmaat gaan varen. Iedereen kan bij Tiflo op een leuke manier leren zeilen of leren varen met een motorboot. Ook kun je er diverse certificaten en vaarbewijzen behalen en organiseert Tiflo regelmatig gezellige zeilkampen.

Vind je het ook leuk om lid te worden van Scouting Tiflo Aalsmeer? Stuur een mailtje naar info@tiflo.nl met je gegevens of kijk op de binnenkort vernieuwde website www.tiflo.nl


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder Jop Kluis bedankt Scouting Tiflo Aalsmeer voor hulp

Zaterdag 20 juni bracht wethouder Jop Kluis een bezoek aan Scouting Tiflo Aalsmeer. Hij bedankte tijdens zijn bezoek de ‘Verkenners’ voor hun hulp bij het opruimen van het afval op de gemeente eilanden. De gemeente had een aannemer opdracht gegeven om te baggeren en een aantal gemeente eilanden op te … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: