001 -Family
Informatiecentrum De Uitvlucht in Vinkeveen opent haar deuren

Informatiecentrum De Uitvlucht in Vinkeveen opent haar deuren


Geplaatst op: 25 juni 2015

Wethouder David Moolenburgh en Richard Bredewold (namens ontwikkelaar AHV/Timpaan) heten u zaterdag 4 juli 2015 tussen 10.00 en 13.00 uur van harte welkom in het informatiecentrum De Uitvlucht in de oude kantine van de betonfabriek De Adelaar aan de Herenweg 186 in Vinkeveen. Dan hebt u de kans te zien en horen wat de ideeën zijn voor het centrum voor Vinkeveen en zelf ook uw idee of suggestie mee te geven. Ook kunt horen hoe het proces tot nu toe gelopen is, wat de volgende stappen zijn en wanneer er besluitvorming plaats gaat vinden.

Richard Bredewold: “In het informatiecentrum zijn beelden, kaarten, schetsen te zien uit de verkenningsfase. Het zijn nog geen vastomlijnde plannen maar varianten van wat eventueel mogelijk is rond de Herenweg - van net ten zuiden van de N201 tot aan de Baambrugse Zuwe. Wethouder Moolenburgh vult aan: “Vinkeveen is een prachtig dorp met de Vinkeveense Plassen als uniek oogmerk voor zowel bewoners, ondernemers als recreanten. Toch zijn er voldoende verbeterpunten te bedenken, zoals een centrum met dorpsplein en dorpshaven, de zichtbaarheid en beleefbaarheid van de Vinkeveense Plassen vanuit het dorp, een goed verblijfsklimaat voor voetgangers en fietsers op de Herenweg, het toegankelijk maken van de dijk-terreinen ten behoeve van recreatie.”

In deze fase verkennen de gemeente en ontwikkelaar AHV/Timpaan namens Mark van Vliet (eigenaar van De Adelaar) de financiële en ruimtelijke haalbaarheid van de ontwikkeling van het centrum Vinkeveen zoals geschetst in de dorpsvisie Centrum Vinkeveen. De gemeente en ontwikkelaar doen dit vanuit het informatiecentrum De Uitvlucht als centraal informatie- en communicatiepunt, in nauw overleg met de klankbordgroep waarin een groot aantal+ betrokkenen zitten.

Omdat er veel en hoge ambities staan in de dorpsvisie, kost het veel tijd en onderzoek om te komen tot een concreet en haalbaar plan. In deze fase is het van groot belang dat iedereen die direct of indirect te maken met dit deel van Vinkeveen kennis kan nemen van en kan reageren op de ideeën en verkenningen tot nu toe. Inzet is een breed gedragen en succesvol plan voor Vinkeveen.

De dorpsvisie Centrum Vinkeveen is een wensbeeld over hoe het dorp er in de toekomst uit zou

moeten komen te zien. Vragen die in de visie in de visie centraal staan, zijn: Hoe kan de relatie tussen Vinkeveen en de Plassen worden verbeterd? En hoe kan de aansluiting van Vinkeveen op de N201 worden verbeterd?

Meer informatie via www.vinkeveen.nl.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Informatiecentrum De Uitvlucht in Vinkeveen opent haar deuren

Wethouder David Moolenburgh en Richard Bredewold (namens ontwikkelaar AHV/Timpaan) heten u zaterdag 4 juli 2015 tussen 10.00 en 13.00 uur van harte welkom in het informatiecentrum De Uitvlucht in de oude kantine van de betonfabriek De Adelaar aan de Herenweg 186 in Vinkeveen. Dan hebt u de kans te zien Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: