Lezing van Dolores Thijs vrijdag 3 juli in Boekhuis Aalsmeer

Lezing van Dolores Thijs vrijdag 3 juli in Boekhuis Aalsmeer


Geplaatst op: 25 juni 2015

Vrijdag 3 juli komt schrijfster Dolores Thijs in het Boekhuis vertellen over haar boek 'Het huis aan de Sont', dat gaat over Karen Blixen, de auteur van het beroemde 'Out of Africa'. Deze laatste lezing voor de zomervakantie begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.

Dolores Thijs groeide op in Brussel, waar zij werkte als tolk-vertaler. Sinds haar verhuizing naar Nederland schrijft zij voor tal van Belgische en Nederlandse tijdschriften. Haar debuutroman De Vrouwenval (1981, Manteau) kreeg de prijs voor het Beste Literair Debuut in Vlaanderen en werd in België een bestseller. Er volgden nog enkele romans en verhalen. Het in oktober 2014 uitgegeven Retour Berlin Ostbahnhof (uitgeverij Marmer) is een autobiografische Bildungsroman, die handelt over de periode die de schrijfster ten tijde van de Koude Oorlog doorbracht in Oost-Berlijn. In Het Huis aan de Sont werpt zij een onthullend nieuw licht op de persoon van Karen Blixen, de Deense auteur van het wereldberoemde 'Out of Africa'. Het boek is gebaseerd op een diepgaande research, onder meer in Rungstedlund, Denemarken, het landgoed van de Barones, en talrijke gesprekken met mensen die haar hebben gekend.

De lezing op vrijdag 3 juli vindt plaats in de boekhandel aan de Zijdstraat. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis, vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld. Dit kan via tel. 0297-324454 of boekhuis@boekenhof.nl.Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Lezing van Dolores Thijs vrijdag 3 juli in Boekhuis Aalsmeer

Vrijdag 3 juli komt schrijfster Dolores Thijs in het Boekhuis vertellen over haar boek 'Het huis aan de Sont', dat gaat over Karen Blixen, de auteur van het beroemde 'Out of Africa'. Deze laatste lezing voor de zomervakantie begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Dolores Thijs groeide op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: