001 - Tuimarkt
Burgemeester zet werkgever brandweervrijwilligers in het zonnetje

Burgemeester zet werkgever brandweervrijwilligers in het zonnetje


Geplaatst op: 25 juni 2015

Burgemeester Jeroen Nobel heeft donderdag 25 juni een gevelbordje – de eerste in zijn soort - uitgereikt aan Koninklijke De Vries Scheepsbouw. Het gevelbordje is bedoeld als dank aan werkgevers die hun personeel in staat stellen vrijwilliger te zijn bij de brandweer. Bij de scheepsbouwer zijn twee brandweervrijwilligers in dienst.

Brandweer Amsterdam-Amstelland (BAA) wil het gevelbordje overhandigen aan een tiental bedrijven in Aalsmeer. “In Aalsmeer staan 35 brandweervrijwilligers het hele jaar, 24 uur per dag, paraat om in actie te komen. Ook tijdens hun reguliere werk,” zegt Wilfred van Randwijk van BAA. “Of het nu brand, een dier in nood of een reanimatie is, ze staan klaar en bieden hulp. Dit kan omdat hun families, maar ook hun werkgevers hier ruimte voor bieden. Vrijwilliger ben je namelijk niet alleen, dat vergeten we soms”.

Jeroen Nobel, burgemeester van Aalsmeer: “Ongeveer 30% van de brandweer bestaat uit vrijwilligers. Wij zijn blij met werkgevers die het goed vinden dat medewerkers vrijwilliger zijn bij de brandweer. Een bedrijf als de Vries Scheepsbouw laat zien betrokken te zijn bij Aalsmeer. Indirect dragen zij bij aan de veiligheid van Aalsmeer. Een mooi voorbeeld van verantwoord ondernemen.”

Brandweer Amsterdam-Amstelland zoekt meer vrijwilligers voor de kazerne Aalsmeer. Mensen die geïnteresseerd zijn in een bijbaan bij de brandweer kunnen meer informatie vinden op vrijwilligerbijdebrandweer.nl of langskomen op de wekelijkse oefenavond op maandag.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Burgemeester zet werkgever brandweervrijwilligers in het zonnetje

Burgemeester Jeroen Nobel heeft donderdag 25 juni een gevelbordje – de eerste in zijn soort - uitgereikt aan Koninklijke De Vries Scheepsbouw. Het gevelbordje is bedoeld als dank aan werkgevers die hun personeel in staat stellen vrijwilliger te zijn bij de brandweer. Bij de scheepsbouwer zijn twee brandweervrijwilligers in dienst. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: