001 - Tuimarkt
Mijdrechtse scouts op avontuur in Japan

Mijdrechtse scouts op avontuur in Japan


Geplaatst op: 29 juni 2015

Iedere vier jaar komen Scouts van over de hele wereld bijeen tijdens een wereld jamboree. Dit jaar is het kamp in Japan. Scouting Jan van Speyk ‘levert’ ook een deelnemer en een aantal medewerkers.

Er wordt al jaren naar deze reis toegeleefd. Enerzijds omdat er gespaard moest worden, maar ook omdat de scouts die meegaan hun Nederlandse medescouts al hebben ontmoet tijdens verschillende voorbereidingsweekenden. Half juli is dan eindelijk zo ver en vertrekt het groepje Jan van Speykers naar Japan. Voordat ze de scouts uit de rest van de wereld ontmoeten op het kampterrein, gaan ze nog wat van Japan zien. In totaal is de groep drie weken op pad.
Hester de Vroet (15) maakt samen met 35 andere scouts uit de regio Amsterdam deel uit van de groep ‘Nemo’. Zij gaat op de wereld jamboree tien dagen lang een programma vol bijzondere activiteiten volgen. In totaal gaan er zo’n 700 jongeren uit Nederland naar de wereld jamboree. Het kamp verwacht ongeveer 32.000 deelnemers uit alle hoeken van de wereld.
Jeroen van Dijk en Jitske Corthals gaan mee als begeleiders van de deelnemers. Patrick van der Waaij, Boet Stevens, Ivette Aarsman, Steven Aarsman, Thijs de Vroet en Anna White zetten zich in als medewerker. Hun werkzaamheden in Japan lopen uiteen van het regelen van evenementen, koken, helpen bij de activiteiten tot zorgen voor veiligheid op het kampterrein.

Wil jij volgen hoe het gaat met de Mijdrechtse scouts? Of meer informatie over scouting? Hou dan www.facebook.com/ScoutingJanvanSpeyk in de gaten.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mijdrechtse scouts op avontuur in Japan

Iedere vier jaar komen Scouts van over de hele wereld bijeen tijdens een wereld jamboree. Dit jaar is het kamp in Japan. Scouting Jan van Speyk ‘levert’ ook een deelnemer en een aantal medewerkers. Er wordt al jaren naar deze reis toegeleefd. Enerzijds omdat er gespaard moest worden, maar ook … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: