001 - Escaperoom aglemeen
Geslaagde examens bij Horangi Taekwondo Mijdrecht

Geslaagde examens bij Horangi Taekwondo Mijdrecht


Geplaatst op: 29 juni 2015

In sporthal “De Eendracht” staan de examenkandidaten samen met hun fans en de examinatoren weer klaar voor de taekwondo examens. De examens worden zoals gebruikelijk afgenomen door de trainers Bas Bokkes, Remko van Gerven, Lotte Besseling, Attilla de Groot en Charly Hendriks.

Het taekwondo examen bestaat uit verschillende onderdelen. Het eerste examenonderdeel is poomse, dit is een stijlvorm waarbij verschillende technieken in een vaste volgorde worden gedaan. Tijdens de stapsparring valt een persoon aan en de ander maakt een verdediging en tegenaanval. De examenkandidaten lieten zien dat zij hun technieken ook in relatie tot een tegenstander prima beheersen. Bij het onderdeel sparren hebben de examenkandidaten de examinatoren ervan overtuigd dat ze veel variatie in huis hebben. Zowel aanvallend door zelfverzekerd en doelgericht te zijn als verdedigend waarbij het gaat om snel en doordacht te reageren op een aanval.De sparringsvormen zijn van non-contact tot en met full-contact met beschermers, dit is afhankelijk van de graduatie.

Voor de hogere banden moeten de examenkandidaten verschillende realistische zelfverdedigingen laten zien tegen vastpakken. Voor deze hogere graduaties staat er ook een breektest op het programma, waarbij een houten plankje met een schop moet worden gebroken. Alleen Esmee Lek hoefde dit dit spannende en spectaculaire onderdeel te laten zien en zij heeft dit goed uitgevoerd.

De trainers kijken terug op een geslaagd examen met een hoog niveau en feliciteren alle geslaagden!

Voor meer informatie over taekwondo of Horangi kunt u www.horangi.nl of de facebookpagina bezoeken.

Hieronder een overzicht van de geslaagden:
Gele slip
Jayden Peeters, Gianluca Flohil, Stef van de Wetering, Mees van de Wetering, Ekram Akbari, Janice Hendriks, Yassin Ben Allal
Groene slip
Emma van Dijk, Charlotte Bulterman
Blauwe slip
Rick Vriend, Nanna Limburg
Blauwe band
Esmee Lek


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Geslaagde examens bij Horangi Taekwondo Mijdrecht

In sporthal “De Eendracht” staan de examenkandidaten samen met hun fans en de examinatoren weer klaar voor de taekwondo examens. De examens worden zoals gebruikelijk afgenomen door de trainers Bas Bokkes, Remko van Gerven, Lotte Besseling, Attilla de Groot en Charly Hendriks. Het taekwondo examen bestaat uit verschillende onderdelen. Het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: