Interclub jeugdwedstrijd bij UWTC

Geplaatst op: 29 juni 2015

28 juni 2015, een mooie zonnige ochtend. Op een verder stil Randhoorn‐sportpark klinkt geroezemoes bij het parcours van U.W.T.C. Het parcours ligt er goed bij, vrijwilligers staan klaar en vooral veel jeugdrenners! Om iets over tienen start een grote groep bij categorie 1‐2; 18 in totaal. Hier zitten opvallend veel beginnende wielrenners bij voor wie dit de eerste echte wedstrijd is! In het U.W.T.C. ‐groen zagen we Esmee de Rijk een mooie 8e plek behalen; Jasmijn Wiegmans werd knap 10e na een wat lastige start. Met een beetje buikgriep een hele prestatie! Siem van Smoorenburg werd netjes 11e, een uitstekend resultaat. Voor Tony van Noordenne was dit zijn allereerste wedstrijd, welke hij vrijwel geheel in zijn eentje reed. Een 16e plek was er voor hem, waarmee hij nog 2 renners achter zich liet.

In de kantine van de AKU wordt intussen de ene na de andere pot koffie gezet voor het vele publiek langs de kant. Al snel zien we categorie 3‐4 vertrekken, met voor U.W.T.C. uitkomend: Joyce de Rijk, Louisa van Suchtelen, Teun Wahlen, Sen Haasbroek en Mees van Smoorenburg. De groep bleef lange tijd bij elkaar, tot een valpartij het ritme onderbrak. In de bocht voor de brug raken wielen elkaar, 3 renners op de grond. Mees was één van de ongelukkigen. Gelukkig werd de schade beperkt tot een aantal schrammen, schaven en één beschadigde fiets. De race wordt uitgereden met een podiumplek ( 3e ) voor Joyce, een 9e voor Louisa, 10e voor Teun en een 12e plek voor Sen. Na deze mooie koers neemt menig vrijwilliger gauw een bakkie koffie, worden banden nog wat opgepompt voor categorie 5‐6. Er wordt hard gereden en de groep valt uiteen in meerdere groepen. In de tweede groep zien we Benjamin Wessels ( 9e ) en Sven Buskermolen ( 10e ) het heel goed doen. Olivier van Suchtelen zit al gauw in de achtervolgende derde groep en draait hierin goed mee. Ook kan hij vaak aanpikken bij een groep. Hij werd netjes 16e!

De categorie 7‐nieuwelingen staan intussen te popelen! Het deelnemersveld van 19 renners, valt al snel in 2 groepen uiteen. Voor U.W.T.C. zit Sven Nijhuis netjes in de kopgroep en fijn dat hij weer kan koersen na zijn blessure. Niels Kramer en Ian van den Berg zitten in het peloton, waar de snelheid ook hoog was. Helaas kreeg Ian 4 ronden voor het eind kramp en moest hij de koers rustig uitrijden ( 19e ). Sven zette een mooie 3e plek neer, Niels werd in het achtervolgende groepje 12e. We kijken terug op een mooie ochtend sport, een goede sfeer en inzet van de vele vrijwilligers die het mogelijk maakten! Als laatste willen we speciaal Covato in Alphen aan den Rijn bedanken, voor de prachtige prijzen die hij ter beschikking stelde! Cor, bedankt! Graag heten we alle deelnemers weer welkom bij één van onze volgende activiteiten!!

Ronde van Nieuw-Vennep
Ook op zondag 28 juni de ronde van Nieuw-Vennep, een snel parcours met voornamelijk asfalt maar na de start-finish wel een pittige bochtencombinatie. Lorena Wiebes mocht de roze leiderstrui verdedigen als leider in het tussenklassement van de ‘grote drieluik’. De grote drieluik van de Bataaf bestaat uit de wedstrijden in Rijsenhout, Nieuw-Vennep en de laatste wedstrijd op 1 juli in Zwanenburg. Er werd lekker door gereden bij de dames en er waren meerdere ontsnappingspogingen. Een paar rondes voor het eind wisten 2 meiden weg te rijden en ook weg te blijven. Lorena won de sprint om de 3e plek en wist de roze trui te behouden! Bij de funkoers werd UWTC toerlid Mark de Best 9e en Bart de Veer eindigde bij de junioren op de 25e plaats.

28 juni 2015, een mooie zonnige ochtend. Op een verder stil Randhoorn‐sportpark klinkt geroezemoes bij het parcours van U.W.T.C. Het parcours ligt er goed bij, vrijwilligers staan klaar en vooral veel jeugdrenners! Om iets over tienen start een grote groep bij categorie 1‐2; 18 in totaal. Hier zitten opvallend veel … Lees meer »