001 -Family
Vinzwemmers Oceanus uit Aalsmeer zeer succesvol op NK in Eindhoven

Vinzwemmers Oceanus uit Aalsmeer zeer succesvol op NK in Eindhoven


Geplaatst op: 30 juni 2015

20 en 21 juni was het weer tijd voor de Nederlands Kampioenschappen voor het vinzwemmen. Deze prachtige sport is in opkomst. Dat was te merken aan de vele inschrijvingen van zowel Nederlandse als Duitse en Franse teams. De laatstgenoemden zwemmen niet voor medailles maar om bijvoorbeeld limieten te halen voor Europese wedstrijden.

Het team van Oceanus vertrok al vrijdag naar een hotel in de buurt om zich daar rustig voor te bereiden op een heel weekend knallen!. En dat deden ze. Ieder kwam uit in de eigen leeftijdscategorie.

Er werd gezwommen door Linn Arendse uit Aalsmeer, ze was goed voor 7 gouden medailles, 1 zilver en 1 brons. Ze zwom in totaal 9 afstanden en ook nog 2 estafettes. Alle afstanden dus een medaille. De mooiste overwinning was voor haar toch wel de 100 meter met vin, ze zwom hem in 53.08. en was erg blij. Heel knap hoe Linn zich focuste voor iedere wedstrijd. Klasse!

Yvanka Ashby uit Amstelhoek zwom ook een zeer sterk toernooi en behaalde uit haar 9 afstanden 1 gouden medaille, 2 zilveren en 1 bronzen! Super knap. Yvanka kwam na een aantal maanden individueel getraind te hebben voor het eerst uit op de 1500 meter met vin. Super zwaar en een echte uitputtingsslag. Ze zwom deze afstand in een tijd van 19.25.99. Dit was genoeg voor een welverdiende gouden plak! Wat spannend om te zien hoe een lange afstand verloopt. Ook Yvanka zwom mee met de estafette.

Eline Hoogduijn uit Uithoorn beleefde ook een prima toernooi, ze kwam uit op 8 afstanden en zwom uiteraard de estafette. De inzet van Eline was helemaal in orde en dat bleek ook wel uit haar tijden die ze allemaal wist te verbeteren. Bijzonder goed zwom ze de 100 meter met vin. Ze wist hier een tijd neer te zetten van 56.75. Super snel. De estafette zwemt Eline ook erg graag en was dan ook blij dat ze met het team de 3e plaats wist te behalen.

Cassey Glebbeek uit Aalsmeer had zich vanwege een langdurige blessure ingeschreven voor 1 afstand. Dit was de 100 meter met vin. Ze zwom deze in een keurige tijd van 59.77. Erg knap omdat ze niet voluit kon trainen. De estafette heeft ze ook mee kunnen zwemmen. Dus ook de 3e plaats van deze afstand is aan haar te danken. De meiden die meer afstanden zwemmen zijn altijd blij met Cassey, ze helpt bijvoorbeeld bij het vlaggen op de lange afstanden. Op deze manier kun je je als zwemmer niet vergissen in het aantal gezwommen banen.

Liam Glebbeek uit Aalsmeer heeft zich ook weer in de kijker gezwommen met het behalen van 7 gouden medailles. Op al zijn gezwommen afstanden had hij het hoogst haalbare resultaat! Top gedaan. Hij zwom de 50 meter met vin in een daverende tijd van 22.70. Hij kan terug kijken op een prachtige prestatie.

Michel van Langeraad uit Aalsmeer is de steun en toeverlaat van de andere teamleden. Als er iets niet in orde is met het materiaal lost hij het op en als de spanning of vermoeidheid toeslaat helpt hij de zwemmers er weer overheen. Mooi om te zien. Michel zwom zelf ook nog een prachtige 100 meter met vin, goed voor een bronzen medaille. Prima gedaan!

Deze mooie resultaten zouden natuurlijk nooit tot stand gekomen zijn zonder de inzet van de trainsters Brenda van Langeraad en Karin van Oostveen. Ze trainen met het team gedurende het hele jaar op zaterdag van 13.00 tot 14.30. De laatste maanden voor het NK worden hier de dinsdagen aan toegevoegd. Dat het team erg blij is met Brenda en Karin blijkt wel uit het plezier tijdens de trainingen en wedstrijden. Er wordt veel gelachen met elkaar, waardoor het sportieve doel op een leuke manier behaald wordt! Veel dank hiervoor Brenda en Karin!

Zondag ging iedereen weer met een voldaan gevoel naar huis, allen er van overtuigd om voor het volgend NK weer minstens zo hard te trainen!Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vinzwemmers Oceanus uit Aalsmeer zeer succesvol op NK in Eindhoven

20 en 21 juni was het weer tijd voor de Nederlands Kampioenschappen voor het vinzwemmen. Deze prachtige sport is in opkomst. Dat was te merken aan de vele inschrijvingen van zowel Nederlandse als Duitse en Franse teams. De laatstgenoemden zwemmen niet voor medailles maar om bijvoorbeeld limieten te halen voor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: