001 -Family
Gemeentesecretaris De Ronde Venen vertrekt naar Amstelveen

Gemeentesecretaris De Ronde Venen vertrekt naar Amstelveen


Geplaatst op: 30 juni 2015

Alexander Meijer gaat De Ronde Venen verlaten. Hij wordt de nieuwe gemeentesecretaris van Amstelveen. Het college van B en W van Amstelveen heeft dat vanochtend besloten. Op 1 september begint hij in zijn nieuwe functie.

Zijn vertrek komt onverwacht, hij geeft het zelf toe. Alexander: ,,Maar gemeentesecretaris worden bij onze buurgemeente is een unieke kans die ik met beide handen wil aangrijpen.’’ Naast gemeentesecretaris van Amstelveen wordt hij ook algemeen directeur van de ambtelijke organisatie. Sinds twee jaar voert die ook alle ambtelijke diensten van buurgemeente Aalsmeer uit. In totaal werken er 870 medewerkers in het Amstelveense gemeentehuis en bedient de organisatie 115 duizend inwoners.

Volgens het College van Amstelveen is hij ‘de juiste man op de juiste plek’. Amstelveen zocht een ervaren manager met kijk op bestuurlijke processen en iemand die ook de ambtelijke organisatie met de eisen van deze tijd mee kan laten groeien. Zij hebben die gevonden in de persoon van Alexander.
Alexander: ,,Dit is voor mij een kans om in een nieuwe, complexe omgeving aan het werk te gaan. De ambtelijke organisatie staat voor een grote interne veranderopgave waar ik mede invulling aan zal geven. Ook ligt er een ambitieuze en ondernemende agenda en wil het college van Amstelveen, net als dat van De Ronde Venen, dat er meer vanuit de inwoner wordt gedacht en gewerkt. De werkzaamheden bij Amstelveen liggen deels in het verlengde van die van De Ronde Venen.’’

Alexander Meijer kwam in augustus 2012 bij De Ronde Venen werken. Enige tijd geleden kondigde hij aan eind dit jaar een sabbatical van enkele maanden te willen nemen. Dat wordt nu doorkruist door zijn benoeming in Amstelveen. ,,Ik ben bijzonder trots op de veerkracht, persoonlijke ontwikkeling en door de medewerkers geboekte resultaten in de afgelopen jaren. Ik bedank alle medewerkers én bestuurders voor de constructieve samenwerking, ik zal jullie zeker gaan missen.’’

 


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeentesecretaris De Ronde Venen vertrekt naar Amstelveen

Alexander Meijer gaat De Ronde Venen verlaten. Hij wordt de nieuwe gemeentesecretaris van Amstelveen. Het college van B en W van Amstelveen heeft dat vanochtend besloten. Op 1 september begint hij in zijn nieuwe functie. Zijn vertrek komt onverwacht, hij geeft het zelf toe. Alexander: ,,Maar gemeentesecretaris worden bij onze … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: