001 -Family
Uithoorn ontvangt BGT-Proof oorkonde

Uithoorn ontvangt BGT-Proof oorkonde


Geplaatst op: 1 juli 2015

Op maandag 29 juni kreeg gemeente Uithoorn de BGT-Proof oorkonde uitgereikt, uit handen van Jan Bruyn (directeur SVB-BGT), Ruud van Rossem (programmamanager BGT van het Ministerie van I&M) en Gijs van Duijn (transitieregisseur SVB-BGT). Zo werd feestelijk stilgestaan bij het feit dat Uithoorn als 8ste gemeente in Nederland en als eerste in Noord-Holland de BGT gereed heeft, de Basisregistratie Grootschalige Topografie.

Uithoorn is inmiddels al weer druk begonnen met het beheer van deze land dekkende kaart. Iedere gemeente, maar ook bijvoorbeeld de Provincie, Rijkswaterstaat en het waterschap Waternet, moeten deze verplicht maken voor het gebied wat zij beheren. De eerste metingen zijn alweer verwerkt in de Landelijke Voorziening, de database waar deze digitale kaart in opgeslagen wordt. Zo wordt Uithoorn up to date gehouden.

Ook gaat de gemeente Uithoorn de focus vanaf nu leggen op het gebruik van deze kaart. Daar is veel voordeel mee te behalen. Zo kunnen er uitgebreide analyses van de gemeente gemaakt worden; wat beheert de gemeente nu? Wat beheert de gemeente niet en klopt dat allemaal wel? Welk stukje water is van wie en waar kunnen het beste bepaalde speeltoestellen geplaatst worden? Hoe ziet Uithoorn er in een 3D model uit en wat kan de gemeente Uithoorn hier eigenlijk mee? Zomaar wat vragen die de gemeente door deze moderne, nieuwe kaart een stuk makkelijker kan beantwoorden. De gemeente kan zo beter beleid gaan maken.

Iedereen kan via internet de kaart bekijken, van heel Nederland. Dat kan via http://pdokviewer.pdok.nl Ga naar de Basisregistratie Grootschalige Topografie en zoom in op de gemeente Uithoorn.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Uithoorn

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Uithoorn ontvangt BGT-Proof oorkonde

Op maandag 29 juni kreeg gemeente Uithoorn de BGT-Proof oorkonde uitgereikt, uit handen van Jan Bruyn (directeur SVB-BGT), Ruud van Rossem (programmamanager BGT van het Ministerie van I&M) en Gijs van Duijn (transitieregisseur SVB-BGT). Zo werd feestelijk stilgestaan bij het feit dat Uithoorn als 8ste gemeente in Nederland en als … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: