001 -Family
Het College van B&W van gemeente Aalsmeer en Erik, Paula en Wendy Verbeek van Rekreatiepark Aalsmeer met op de achtergrond de ‘Tipi’ tenten.

College Aalsmeer bezoekt Rekreatiepark Aalsmeer


Geplaatst op: 1 juli 2015

Het College van B&W bezoekt regelmatig bedrijven en organisaties om te weten wat bedrijven en organisaties belangrijk vinden en wat er leeft. Op 30 juni bezocht het College het Aalsmeerse familiebedrijf Rekreatiepark Aalsmeer. Dit bedrijf zit sinds de jaren ’60 aan de Uiterweg in Aalsmeer.

Rekreatiepark Aalsmeer wil meer zijn dan alleen een jachthaven. Ze verhuren diverse soorten seizoensplaatsen en bieden winterstallingsmogelijkheden. Ze hebben verschillende vestigingen op de Uiterweg nummers 214, 303 en 317. Op Uiterweg 214 hebben ze een kampeervergunning (één van de twee vergunningen in Aalsmeer) en vele gasten hebben op deze locatie dan ook een tent geplaatst op het landje wat hoort bij de ligplaats. Rekreatiepark Aalsmeer is bezig met de ontwikkeling van meer verblijfsrecreatie op hun terrein. Al sinds jaar en dag hebben zij twee trekkershutten en sinds vorig jaar zijn er twee prachtige ‘Tipi’ tenten bijgekomen. Op dit moment worden 8 tot 10 camperplaatsen aangelegd. De camperaars gaat het aan niets ontbreken, want er wordt voorzien in elektra, sanitaire voorzieningen, een vuilwaterstort etc. Ook worden de mogelijkheden voor een nieuwe kinderspeelplaats bekeken. Volgend jaar worden de eerste Aalsmeerse camperplaatsen geopend voor gebruik.

Erik Verbeek van Rekreatiepark Aalsmeer: “We zijn erg tevreden over de samenwerking met de gemeente. We hebben met name met de afdeling vergunningen goed contact. Ze komen regelmatig kijken en proberen mee te denken in de wensen die er zijn. Ook zijn we nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de structuurvisie Uiterweg, dat vonden we ook heel positief. We willen graag als ondernemers samenwerken met de gemeente, voor het ontwikkelen van nieuwe initiatieven, bijvoorbeeld in de vorm van arrangementen voor de toeristen. We zijn erg blij met het Tuinhuis op de Historische Tuin, een welkome aanvulling. Verder willen we graag samenwerken aan de promotie van Aalsmeer om op deze manier zoveel mogelijk mensen te laten kennis maken met de Westeinderplassen. We zien een veranderende markt qua botenbezit en gebruik. Het aantal botenbezitters neemt af, de mensen die een boot hebben willen hem nu vaker verhuren en de mensen die geen boot hebben willen er graag één huren. Mensen hebben vandaag de dag de boot ‘erbij’, maar willen naast het varen ook nog andere vormen van vrijetijdsbesteding invullen. Rekreatiepark Aalsmeer probeert op deze nieuwe ontwikkelingen in te spelen.”

Wethouder Recreatie en Toerisme Jop Kluis: “We zijn aan het bekijken hoe we meer verblijfsrecreatie kunnen krijgen in Aalsmeer. Rekreatiepark Aalsmeer is hier een mooi voorbeeld van. Als mensen langer in Aalsmeer blijven geven ze meer uit en dat is weer goed voor de economie. Ook zijn we samen met omliggende gemeenten en ondernemers aan het kijken hoe we tot betere arrangementen kunnen komen.”

Het College van B&W van gemeente Aalsmeer en Erik, Paula en Wendy Verbeek van Rekreatiepark Aalsmeer met op de achtergrond de ‘Tipi’ tenten.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

College Aalsmeer bezoekt Rekreatiepark Aalsmeer

Het College van B&W bezoekt regelmatig bedrijven en organisaties om te weten wat bedrijven en organisaties belangrijk vinden en wat er leeft. Op 30 juni bezocht het College het Aalsmeerse familiebedrijf Rekreatiepark Aalsmeer. Dit bedrijf zit sinds de jaren ’60 aan de Uiterweg in Aalsmeer. Rekreatiepark Aalsmeer wil meer zijn … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: