001 -Family

College wil pont in Nessersluis renoveren


Geplaatst op: 2 juli 2015

Als de gemeenteraad akkoord gaat, wordt het pontveer in Nessersluis gerenoveerd en blijft het de komende jaren in de vaart. Dat schrijft het college van B en W in een voorstel aan de gemeenteraad. Het voorstel wordt waarschijnlijk in de raadsvergadering van september behandeld.     

De afgelopen maanden hebben B en W vijf verschillende toekomstscenario’s voor het pontveer onderzocht. De scenario’s variëren van het uit de vaart nemen of ombouwen tot alleen een pont bestemd om voetgangers en fietsers over te zetten, tot de aanschaf van een compleet nieuwe pont. Alle scenario´s zijn beoordeeld op aspecten als financiën,  maatschappelijk draagvlak en passend binnen bestaand gemeentelijke beleid. Uit de vergelijking blijkt dat renovatie van de pont als beste uit de bus komt.

 Het pontveer vaart dagelijks tussen 7.00 en 23.00 uur heen en weer tussen Nessersluis en de Amsteldijk in Amstelveen. De afgelopen jaren is het gebruik van de pont afgenomen. Dat wordt door een groot deel verklaard door de verbreding van de A2 tussen Amsterdam en Utrecht en de ingebruikname van het aquaduct in de N201 onder de Amstel. Jaarlijks zet de pont zo’n 50 duizend motorvoertuigen over en zo’n 75 duizend fietsers. Het aantal motorvoertuigen is met 40 procent gedaald sinds de opening van het aquaduct onder de Amstel.

Deze ontwikkelingen en de staat van onderhoud van de pont zijn voor het college aanleiding geweest verschillende scenario’s tegen het licht te houden. Wethouder Aldrik Dijkstra: ,,Renovatie van de pont kwam daarbij als beste uit de bus. De pont is voor inwoners van Nessersluis en omgeving een belangrijke verbinding naar Amstelveen. Zij maken gebruik van de voorzieningen aan de andere kant van de Amstel, zoals de basisschool en de kerk. Ook vormt het veer een belangrijke schakel in onze toeristische fietsroutes.’’

Met de renovatie van de pont is een bedrag gemoeid van 272.500 euro. Als de gemeenteraad met het voorstel instemt kan de renovatie waarschijnlijk eind volgend jaar plaatsvinden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

College wil pont in Nessersluis renoveren

Als de gemeenteraad akkoord gaat, wordt het pontveer in Nessersluis gerenoveerd en blijft het de komende jaren in de vaart. Dat schrijft het college van B en W in een voorstel aan de gemeenteraad. Het voorstel wordt waarschijnlijk in de raadsvergadering van september behandeld.      De afgelopen maanden hebben B … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: