001 -Family
Het College verhoogt subsidie aan SVA in gemeente Aalmeer in verband met extra statushouders

Het College verhoogt subsidie aan SVA in gemeente Aalmeer in verband met extra statushouders


Geplaatst op: 6 juli 2015

Het college van B en W van Aalsmeer heeft besloten de subsidie aan de Stichting Vluchtelingenwerk Amstelland (SVA) te verhogen tot 66.459 euro. De SVA is verantwoordelijk voor de maatschappelijke begeleiding en inburgering van statushouders. Statushouders zijn mensen die na het doorlopen van de asielprocedure een verblijfsvergunning ontvangen.

Het college besloot op 31 december 2014 al een bedrag van 52.000 euro toe te kennen. In het tweede kwartaal van 2015 is vervolgens beoordeeld hoe de plaatsing van statushouders in Aalsmeer in 2015 daadwerkelijk verloopt. De werkelijke plaatsing van nieuwe statushouders loopt in de pas met de taakstelling en dus is het aantal trajecten van SVA ook fors gestegen.

Het totale budget voor nieuwkomers en vluchtelingen in de gemeentebegroting bedraagt 46.238 euro. Sinds eind 2013 ontvangt de gemeente van het Rijk, via het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA), extra middelen om geplaatste statushouders van 16 jaar en ouder maatschappelijk te begeleiden.

Het realiseren van de huisvesting voor nieuwe statushouders lag in de eerste vijf maanden van 2015 op het schema van de taakstelling van het Rijk. In de eerste helft van 2015 moeten 26 statushouders geplaatst worden en in de tweede helft van het jaar 27 statushouders.

Wethouder Zorg en Welzijn Ad Verburg: “Het aantal vluchtelingen dat naar Europa komt en ook naar Nederland stijgt. Aalsmeer krijgt dus ook te maken met een groeiend aantal statushouders dat we moeten plaatsen. Hierop moet de gemeente inspelen. Zo heeft SVA uitbreiding van begeleiding nodig en ook de taalklas draagt hier aan bij. Het is wel goed om te zien dat mensen die het echt nodig hebben hier een nieuwe toekomst op kunnen bouwen.”


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Het College verhoogt subsidie aan SVA in gemeente Aalmeer in verband met extra statushouders

Het college van B en W van Aalsmeer heeft besloten de subsidie aan de Stichting Vluchtelingenwerk Amstelland (SVA) te verhogen tot 66.459 euro. De SVA is verantwoordelijk voor de maatschappelijke begeleiding en inburgering van statushouders. Statushouders zijn mensen die na het doorlopen van de asielprocedure een verblijfsvergunning ontvangen. Het college … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: