001 - Escaperoom aglemeen
Knipperlichtborden bij viaduct Hornweg in Aalsmeer

Knipperlichtborden bij viaduct Hornweg in Aalsmeer


Geplaatst op: 7 juli 2015

‘Onderzoek naar viaduct Hornweg afgerond’

In 2011 is op de Hornweg ter hoogte van de N201 een viaduct aangelegd met een hoogtebeperking van 2,50 meter. Dit is mede gedaan om doorgaand vrachtverkeer op de Hornweg tegen te gaan. Sinds de opening van dit viaduct heeft er, ondanks diverse extra maatregelen ten opzichte van de gebruikelijke bebording vanuit de gemeente, meerdere aanrijdingen plaats gevonden. Ook waren er hoogtebalken met kettingen aangebracht om te waarschuw en voor de hoogte. De gemeente heeft onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor het verdiepen van de Hornweg ter hoogte van het viaduct.

Voor dit onderzoek is uitgegaan van een verdieping van circa 60 centimeter, zodat er een doorrijdhoogte komt van circa 3,10 meter. Hierdoor zou het mogelijk worden om met (verhoogde) bestelbusjes om onder het viaduct door te rijden. Gebleken is dat juist dat deze voertuigen voor de meeste aanrijdingen hebben gezorgd. Maar niet alle vrachtwagens kunnen er onder door.

In het onderzoek is onder andere rekening gehouden met het verleggen van kabels en leidingen. Dit zorgt voor een grote kostenpost. Samen met het aanbrengen van een bakconstructie inclusief afwatering en pompinstallatie zorgt dit ervoor dat de totale kosten voor het verdiepen van de Hornweg ter hoogte van het viaduct uitkomen op circa € 340.000.

Onlangs zijn er ter hoogte van het viaduct knipperlicht borden geplaatst die aankomend verkeer attenderen op de beperkte doorrijdhoogte van 2,50 meter. Ook zijn de borden aan het begin van de Hornweg aan zowel de Zwarteweg kant als de Machineweg kant vervangen door dezelfde borden op een gele fluorescerende achtergrond, zodat deze nog meer opvallen.

Op basis van de hoge kosten voor het verdiepen, de kans dat er ook na het verdiepen van de weg nog aanrijdingen plaats vinden en het effect van de al genomen aanvullende maatregelen, is de gemeente niet van plan om op dit moment de Hornweg te verdiepen.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Knipperlichtborden bij viaduct Hornweg in Aalsmeer

‘Onderzoek naar viaduct Hornweg afgerond’ In 2011 is op de Hornweg ter hoogte van de N201 een viaduct aangelegd met een hoogtebeperking van 2,50 meter. Dit is mede gedaan om doorgaand vrachtverkeer op de Hornweg tegen te gaan. Sinds de opening van dit viaduct heeft er, ondanks diverse extra maatregelen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: