001 -Family
Jongeren op gezond gewicht evenement tijdens WesteinderWaterWeek succes

Jongeren op gezond gewicht evenement tijdens WesteinderWaterWeek succes


Geplaatst op: 7 juli 2015

Gemeente Aalsmeer, Sportservice Haarlemmermeer en een aantal scholen hebben donderdag 2 juli het sport- en spelevenement Aquapalooza georganiseerd tijdens de WesteinderWaterWeek. Dit evenement stond in het teken van jongeren op gezond gewicht (JOGG).

Kinderen van de Antoniusschool, OBS Kudelstaart, de Hoeksteen, de Oosteinder en de Brug deden mee aan dit gezonde en sportieve evenement. Wethouder Jop Kluis: ‘We hopen dat jullie gezonder gaan eten, drinken en vooral veel gaan sporten. Dat hebben jullie vandaag al heel goed gedaan. Met JOGG willen we ervoor zorgen dat een gezonde keuze een makkelijke, leuke en lekkere keuze wordt.’

Het was, met een temperatuur van ruim boven de 25 graden Celsius, goed warm op het Surfeiland aan de Westeinderplassen. Gelukkig had de organisatie het programma aangepast. Er stonden nog alleen waterspelletjes op het programma, zoals tobbedansen, boarding en beachballen. Ook was er een grote waterglijbaan. De kinderen hebben genoten van de spelletjes en het mooie weer.

Jongeren Op Gezond Gewicht is een organisatie die zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Het doel is om de stijging van overgewicht en obesitas bij jongeren om te zetten in een daling. De gemeente pakt dit samen met JOGG, het bedrijfsleven, scholen, sportclubs en andere organisaties aan. Dit doen ze door o.a. het drinken van water in plaats van ongezonde frisdrank te stimuleren. Ook wordt gezond eten onder de aandacht gebracht. Niet alleen op scholen maar ook in kantines van sportclubs.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jongeren op gezond gewicht evenement tijdens WesteinderWaterWeek succes

Gemeente Aalsmeer, Sportservice Haarlemmermeer en een aantal scholen hebben donderdag 2 juli het sport- en spelevenement Aquapalooza georganiseerd tijdens de WesteinderWaterWeek. Dit evenement stond in het teken van jongeren op gezond gewicht (JOGG). Kinderen van de Antoniusschool, OBS Kudelstaart, de Hoeksteen, de Oosteinder en de Brug deden mee aan dit … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: