De Baat (2e)
Negentien jongeren gestart met ZomerOndernemer Amstelland

Negentien jongeren gestart met ZomerOndernemer Amstelland


Geplaatst op: 8 juli 2015

Deze week is met een driedaagse training bij de Rabobank Amstel en Vecht in Amstelveen het project ZomerOndernemer in Amstelland van start gegaan. De deelnemers kregen deze dagen diverse tools, tips & tricks aangereikt om goed van start te kunnen met hun bedrijf.
Het kenmerkende van de training is het DOEN!
Geen studieboeken maar praktische oefeningen en leren kansen te benutten, klanten benaderen en problemen oplossen.
Dit alles onder leiding van Ben v.d. Sluis en Bernhard Schellenberger

Daarnaast heeft elke ZomerOndernemer nu gedurende de hele zomer een persoonlijke coach. Dit zijn ervaren ondernemers die hun kennis en kunde graag inzetten en hen terzijde staan. Dit zijn Debby Ahlers (counceler), Tom Domic (Accountancy) en Bart Kempers (jachthaven) en Fons Thuijs (ondernemer).

De aankomende zes weken zullen de ‘ondernemers’ zelfstandig aan de slag gaan met hun bedrijf. Daarnaast zal elke donderdagmiddag een terugkombijeenkomst georganiseerd worden. De jonge ondernemers mogen in de keuken kijken bij Njoy Media, de Meerlanden, Schiedon Schoentechniek, Canon en Berghoef Accountants.

Tijdens deze bijeenkomsten wordt hulp gegeven, kan het bedrijf bezocht worden en zijn er presentaties, ze kunnen met hulp vragen komen, en kunnen ze de eigenaar spreken.

Het idee ZomerOndernemer komt uit Zweden en is het afgelopen jaren succesvol uitgevoerd in de gemeenten Almere, Zwolle, De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Woerden. Het heeft een aantal nieuwe bedrijven opgeleverd en ook dit jaar zijn de verwachtingen weer hooggespannen: Web shop, internet connectie voor dieren oppas, Uitdeelbeer, hergebruik van afvalstoffen, sieraden maken, kinderfeesten en tv programma maken om aandacht voor bedreigde kinderen te krijgen.

Het project Zomerondernemer Groene Hart 2015 wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Rabobank in Amstelveen, de Gemeente Aalsmeer en Amstelveen, de Stichting CCHO (Fonds voor opleiding en ondernemerschap) en Ron Schiedon Schoentechniek.

Voor meer informatie: www.zomerondernemer.nlLaatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Negentien jongeren gestart met ZomerOndernemer Amstelland

Deze week is met een driedaagse training bij de Rabobank Amstel en Vecht in Amstelveen het project ZomerOndernemer in Amstelland van start gegaan. De deelnemers kregen deze dagen diverse tools, tips & tricks aangereikt om goed van start te kunnen met hun bedrijf.Het kenmerkende van de training is het DOEN!Geen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: