Groep 8 obs De Pijlstaart neemt afscheid met musical DJ draait door

Groep 8 obs De Pijlstaart neemt afscheid met musical DJ draait door


Geplaatst op: 8 juli 2015

De leerlingen uit groep 8 van obs De Pijlstaart in Vinkeveen hadden hun musical DJ DRAAIT DOOR drie keer mogen uitvoeren. Op donderdag 2 juli stonden de kinderen met veel plezier op het podium om de musical aan alle leerlingen te laten zien. Na die ochtend zongen alle kinderen de liedjes mee. Vrijdagochtend 3 juli werd de musical voor de familieleden van de leerlingen opgevoerd. Dit werd beloond met een staande ovatie. ‘s Avonds werd de musical voor ouders en de leerkrachten opgevoerd. Tijdens de musical mocht het publiek mee doen met een dans uit de musical. Iedereen deed met veel enthousiasme mee.
De DJ draait door speelt zich af in discotheek Van Streek, waar op het jubileumfeest een bijzondere gast zal optreden: de beroemde DJ Armina. Zij draagt altijd een masker en niemand weet wie ze eigenlijk is. Ondertussen wordt er een bekend schilderij ‘De Kaaskoppen’ van Bermbrand van Gein uit het koninklijke paleis gestolen. De koning en koningin zijn erg ontsteld dat het schilderij weg is, daarnaast is hun dochter Azalea vaak weg. Dat is niet zo vreemd, want prinses Azalea is….DJ Armina. Ze heeft het geheim kunnen houden, want haar ouders vinden het maar niets dat ze muziek maakt. Ze hoort een echte prinses te zijn en geen DJ. De dieven die het schilderij hebben gestolen worden achtervolgd door de politie. Ze rennen een discotheek binnen en willen het schilderij hier verstoppen. Niemand vindt het raar dat ze binnenkomen met een oud schilderij, omdat het thema van het jubileumfeest ‘De Gouden Eeuw’ is. Nadat de politie is vertrokken, proberen de dieven er vandoor te gaan met het schilderij, maar worden telkens onderbroken in hun vlucht.

Als DJ Armina (prinses Azalea) de discotheek binnen komt, herkent ze direct het gestolen schilderij. De dieven worden meteen ingerekend. Dan doet DJ Armina haar masker af en vertelt wie ze eigenlijk is. De koning en koningin komen ook de discotheek binnen en horen dat hun dochter het gestolen schilderij heeft teruggevonden. Ze vinden de muziek van hun dochter fantastisch en vinden dat prinses zijn en draaien in een discotheek best samen kan gaan.

Onder leiding van de leerkrachten / regisseurs uit groep 8 lieten de kinderen zien wat ze aan acteer- en zangtalent in huis hadden. Het decor hadden de kinderen zelf ontworpen.

Na een afscheidswoord van de leerkrachten die voor elk kind een persoonlijk verhaaltje hadden geschreven werd er getoost op de kinderen en het klassencadeau onthuld. Na afloop konden de kinderen genieten van hun eigen discofeest, terwijl de ouders onder het genot van een hapje en een drankje over deze succesvolle musical konden napraten.Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Groep 8 obs De Pijlstaart neemt afscheid met musical DJ draait door

De leerlingen uit groep 8 van obs De Pijlstaart in Vinkeveen hadden hun musical DJ DRAAIT DOOR drie keer mogen uitvoeren. Op donderdag 2 juli stonden de kinderen met veel plezier op het podium om de musical aan alle leerlingen te laten zien. Na die ochtend zongen alle kinderen de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: