001 -Brouwer Transport
De Hoef Sportief (4e editie) wederom een succes

De Hoef Sportief (4e editie) wederom een succes


Geplaatst op: 9 juli 2015

De Hoef - Zondag 5 juli 2015 was er de 4e editie van De Hoef Sportief. Hét sportieve evenement van de regio. Dit jaar was er weer een uitbreiding op het gebied van het hardlopen, een speciaal parcours voor de jongste deelnemers was er een hardloopparcours van 1 kilometer.

Maar voordat deze dag begon is er enorm veel werk gedaan door de organisatie. Eerst moet er van alles worden geregeld voor een dergelijk evenement van start kan. De organisatie gaat op zoek naar vrijwilligers zoals verkeersregellaars om het verkeer in goede banen te leiden. Er moeten vergunningen worden aangevraagd om bijvoorbeeld de scheepvaart tegen te kunnen houden bij het zwemmen. Sponsoren worden gezocht want er zijn de nodige onkosten zoals het eten voor alle vrijwilligers. De elektronische tijdwaarneming moet worden geregeld. Materiaal moet worden gereserveerd, zoals dranghekken of de grote partytent. Dus zonder al de mensen ‘achter de schermen’ is het onmogelijk een dergelijk evenement te organiseren voor al de sportieve deelnemers. Hulde aan de organisatie en de vrijwilligers.

De zondagochtend 7 uur konden de wandelaars van start voor hun wandeltocht, er waren verschillende afstanden om uit te kiezen. Om 11 uur startte het zwemmen en dit was ook het startsein voor de ’41 van de hoef’. Dit kon individueel worden gedaan maar ook in teamverband. Bij een team gaat er 1 deelnemer 1 kilometer zwemmen, een andere teamgenoot fietst de 30 kilometer en nummer 3 van het team neemt de 10 kilometer hardlopen voor z’n rekening. Om 12 uur starten de wielrenners voor hun 6 rondjes door de polder om zo hun 30 km te fietsen. En om 14 uur viel het startschot voor de 10 km hardloopwedstrijd. 10 minuten later starten de atleten voor de 5 km hardlopen. En om 15:30 was er het nieuwe onderdeel voor de kinderen tussen 6-12 jr. 1 kilometer langs de Oostzijde. Een 20-tal jeugdige atleten ging hier enthousiast van start en werden aangemoedigd door het toegestroomde publiek.


Het weer werkte ook dit jaar weer goed mee, even dreigde er een onweersbui bij de start van het zwemmen maar deze dreef gelukkig weg. Nadat alle sportieve activiteiten waren afgelopen begon het helaas wat te waaien en viel er wat regen maar het publiek en de deelnemers konden nog lekker nagenieten onder de grote Partytent op het kerkplein bij een biertje en met Livemuziek van de band.
Voor alle sportieve evenementen waren er prijzen en bloemen voor de nummers 1, 2 en 3 zowel voor dames, heren en de teams. De kinderen van de 1 kilometer hardloop kregen een herinneringsmedaille. Alle uitslagen staan op de website van De Hoef Sportief of via de website: http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2015/jul/5/dehoef/index.html
Laten we hopen dat volgend jaar het eerste lustrum kan worden gevierd bij De Hoef Sportief met vele sportieve deelnemers zowel individueel of als team.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Hoef Sportief (4e editie) wederom een succes

De Hoef - Zondag 5 juli 2015 was er de 4e editie van De Hoef Sportief. Hét sportieve evenement van de regio. Dit jaar was er weer een uitbreiding op het gebied van het hardlopen, een speciaal parcours voor de jongste deelnemers was er een hardloopparcours van 1 kilometer. Maar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: