001 -Family
Waardering voor mantelzorgers in De Ronde Venen

Waardering voor mantelzorgers in De Ronde Venen


Geplaatst op: 9 juli 2015

Mantelzorgers in de gemeente De Ronde Venen ontvangen in 2015 een cadeaubon van €25,- als waardering voor hun inzet. De mantelzorgwaardering vervangt het mantelzorgcompliment dat mantelzorgers eerder ontvingen van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Mantelzorgers ontvangen de cadeaubon als zij bij het Steunpunt Mantelzorg van Tympaan-De Baat geregistreerd staan als mantelzorger. Het Steunpunt Mantelzorg organiseert in opdracht van de gemeente diverse vormen van ondersteuning voor alle mantelzorgers in de gemeente.

Sinds 2015 is de waardering voor mantelzorgers ondergebracht bij de gemeente in plaats van het Rijk. De waardering voor mantelzorgers is hierdoor lokaal geregeld en kan daarom beter aansluiten bij de lokale behoeften van de mantelzorgers. In het kader van deze verandering heeft de gemeente De Ronde Venen in 2014 onderzoek gedaan naar de behoeften van mantelzorgers. Uit dit onderzoek bleek dat mantelzorgers met name behoefte hadden aan erkenning en waardering. Dit krijgen mantelzorgers niet alleen in de vorm van de cadeaubon. Tijdens gesprekken met de gemeente over welke zorg en ondersteuning iemand nodig heeft, is ook aandacht voor de mantelzorger. Bijvoorbeeld hoe het gaat met de belastbaarheid van de mantelzorger en de combinatie van mantelzorg en de eigen thuissituatie. Mantelzorgers kunnen daarnaast voor ondersteuning terecht bij het Steunpunt Mantelzorg.

Steunpunt Mantelzorg
Het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Tympaan- De Baat organiseert in opdracht van de gemeente de ondersteuning aan mantelzorgers in de gemeente. Mantelzorgers kunnen bij het Steunpunt Mantelzorg terecht voor informatie en advies, verwijzing en bemiddeling, cursussen en informatiebijeenkomsten, emotionele ondersteuning en lotgenotencontacten. Daarnaast regelt het Steunpunt de uitgave van de mantelzorgwaardering aan geregistreerde mantelzorgers. Meer informatie over het Steunpunt Mantelzorg vinden mantelzorgers op de website www.tympaan-debaat.nl/mantelzorg.

Registreren als mantelzorger
Mantelzorgers die op dit moment al geregistreerd staan bij het Steunpunt Mantelzorg ontvangen in de komende periode bericht van het Steunpunt over het ontvangen van de cadeaubon. Mantelzorgers die nog niet geregistreerd staan bij het Steunpunt Mantelzorg en dit wel graag willen zodat ze ook de cadeaubon kunnen ontvangen, kunnen contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg.

Contactgegevens Steunpunt Mantelzorg
Het Steunpunt Mantelzorg werkt alleen op afspraak en is gevestigd aan Kerkvaart 2 in Mijdrecht.
Mantelzorgers kunnen tijdens de openingstijden, maandag tot en met donderdag tussen 9:00 uur en 17:00 uur en op vrijdag tussen 9:00 uur en 13:00 uur, een afspraak maken door te bellen naar 0297 – 230 280. Ook kunnen mantelzorgers hun vragen e-mailen naar mantelzorg@stdb.nl.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Waardering voor mantelzorgers in De Ronde Venen

Mantelzorgers in de gemeente De Ronde Venen ontvangen in 2015 een cadeaubon van €25,- als waardering voor hun inzet. De mantelzorgwaardering vervangt het mantelzorgcompliment dat mantelzorgers eerder ontvingen van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Mantelzorgers ontvangen de cadeaubon als zij bij het Steunpunt Mantelzorg van Tympaan-De Baat geregistreerd staan als mantelzorger. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: