Nieuwelingen UWTC wielren op het podium

Geplaatst op: 13 juli 2015

Zaterdag 11 juli reed de 15-jarige Menno van Capel uit Noorden een sterke wedstrijd in Giessenburg. Hij liet zich al goed zien bij de tussensprints en in de eindsprint van het peloton pakte hij knap een 3e plek. Diezelfde dag reed de 17-jarige Bart de Veer een klassieker in Twente. Rondom Markelo-Enter stond een wedstrijd over 136 km op het programma. Met 150 deelnemers uit het hele land en zelfs een paar ploegen uit het buitenland was het druk. Bart reed naar een nette 35e plaats en finishte ongeveer 3 minuten achter de winnaar. Maar bij de wielren van UWTC zijn leden van alle leeftijden actief want de veteranen 60+ reden een koers in Veenendaal. Tussen de deelnemers de UWTC renners Piet Rewijk, John Tromp en Guus Zantingh. Vanaf het startschot werd er volop gedemarreerd en met als gevolg dat er na 6 ronden al een kopgroep ontstond van 4 renners met daarbij de Kampioen van Nederland Gijs Nederlof. Zij namen een kleine voorsprong en na ongeveer 18 ronden wisten er nog eens 4 renners uit het peloton te ontsnappen met daarbij John Tromp. Zij sloten vrij snel aan bij de 4 koplopers. Deze 8 renners namen een ruime voorsprong. De wedstrijd werd gewonnen door Willem Hus uit Voorburg voor Gijs Nedelhof uit Kamerik, John Tromp uit Kudelstaart eindigde net naast het podium op de 4e plaats. Guus Zantingh finishte als 12e en Piet Rewijk eindigde in het peloton.

Ronde van de Meern
Nieuweling meisje Lorena Wiebes heeft zondag 12 juli gewonnen in de Meern. Er waren diverse ontsnappingen tijdens de wedstrijd, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een massasprint. En deze wist de 16-jarige Lorena uit Mijdrecht overtuigend te winnen! Ook de UWTC leden Job Bosse, Rene Wiebes, Leen Blom, John Tromp, Ben de Bruin, Rene Oudshoorn en Nico Fokker reden een koers in de Meern.

Rabobank Dikke banden wedstrijd
Tijdens de ronde van Uithoorn op 6 september nodigen we de jeugd van 7-12 jaar van harte uit om mee te doen aan de dikke banden wedstrijd. Met je eigen fiets meedoen aan een wedstrijd op een heus wielerparcours. Lijkt je dit leuk, schrijf dan zondag 6 september vast op je kalender. Uitgebreide wedstrijdverslagen en informatie over UWTC wielren kunt u vinden op www.uwtc.nl/wielren

Zaterdag 11 juli reed de 15-jarige Menno van Capel uit Noorden een sterke wedstrijd in Giessenburg. Hij liet zich al goed zien bij de tussensprints en in de eindsprint van het peloton pakte hij knap een 3e plek. Diezelfde dag reed de 17-jarige Bart de Veer een klassieker in Twente. … Lees meer »