001 - Tuimarkt
Koken in de Bieb in Uithoorn

Koken in de Bieb in Uithoorn


Geplaatst op: 13 juli 2015

Donderdag 9 juli was het feest op de derde verdieping van de Bibliotheek Uithoorn. What’s Up in Uithoorn organiseerde samen met Gewichtsconsulente Daniëlle Jonker een uniek concept, namelijk Koken in de Bieb. Zowel lezen, koken als leren over gezonde voeding kwamen aan bod tijdens deze super gezellige middag.

De middag begon op de eerste verdieping van de bibliotheek met een verhaal uit het boek van Tante Oep. De kinderen luisterden aandachtig naar de spannende verhalen van Djolo en zijn tante, die absoluut niet zo goed kan koken. Via het Schijf van Vijf spel kwamen sommige kinderen erachter dat aubergine een groente is en leerden anderen weer dat je pas gezond eet als je uit alle schijven iets eet op een dag.

Voor het tweede deel van de dag werden de trappen beklommen en ging het feest verder op de derde verdieping. Daar werd een koksmuts in elkaar geknutseld en werd de groep in tweeën gesplitst. De eerste groep ging aan de slag met heerlijke wraps, terwijl de andere groep het receptenboekje in elkaar ging zetten. Na een half uurtje werd er gewisseld en ging de tweede groep aan de slag met het maken met van wraps. In de tweede ronde werden er door beide groepen heerlijke fruitpoffertjes gemaakt van zomerfruit zoals meloen, aardbei en druiven.

Tussendoor werd er in de pauze aandacht besteed aan het drankenbord, waarbij de kinderen zelf uit hebben gerekend hoeveel suikerklontjes er in bepaalde dranken zit. De kinderen waren met name verbaasd over het aantal suikerklontjes in een flesje AA van 500ml, waar maar liefst 15 suikerklontjes in zitten. “Wow juf, ik moet gewoon twee uur fietsen, omdat te verbranden! Dat is echt lang!”

Aan het eind van de middag gingen we met zijn allen aan tafel en waren de kinderen heerlijk aan het smullen van hun eigen gemaakte creaties. Met een gevuld buikje en veel kennis verlieten de kinderen om 17.45 uur de bibliotheek! Met dank aan de Bibliotheek Uithoorn en Daniëlle Jonker is deze middag zeer geslaagd geweest en zeker voor herhaling vatbaar!Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Koken in de Bieb in Uithoorn

Donderdag 9 juli was het feest op de derde verdieping van de Bibliotheek Uithoorn. What’s Up in Uithoorn organiseerde samen met Gewichtsconsulente Daniëlle Jonker een uniek concept, namelijk Koken in de Bieb. Zowel lezen, koken als leren over gezonde voeding kwamen aan bod tijdens deze super gezellige middag. De middag … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: