De Baat (2e)
Wandelt U mee met Elke Stap Telt?

Wandelt U mee met Elke Stap Telt?


Geplaatst op: 16 juli 2015

Een stappenteller, persoonlijke opbouwplannen, verbeteren van de conditie, samen wandelen en gezelligheid. Het zijn enkele ingrediënten van het succesvolle wandeltrainingsprogramma ‘Elke stap telt’.

In tien weken tijd je conditie zo verbeteren dat je moeiteloos meewandelt met onze plaatselijke wandelvereniging. Of als min of meer ervaren wandelaar toewerken naar het wandelen van grotere afstanden. Dat is in het kort het doel van ‘Elke stap telt’. Het wandelprogramma is voor iedereen verschillend. Elke deelnemer werkt op zijn of haar eigen niveau aan de conditie.

Voor de eerste wandelbijeenkomst wordt er een wandeltest afgenomen. Aan de hand van de testresultaten wordt per deelnemer het instapniveau bepaald en krijgt iedereen een stappenteller en een individueel opbouwprogramma.

Naast het opbouwen van de conditie, is het ook heel gezellig om mee te doen. Wekelijks komen alle deelnemers bij elkaar om hun nieuwe weekschema op te halen, ervaringen uit te wisselen en samen een mooie wandeling te maken. Zo ontmoet je andere deelnemers en kun je afspreken om ook gedurende de week samen met iemand te wandelen.

Tijdens een aantal bijeenkomsten wordt er ook voorlichting gegeven over gezondheid gerelateerde onderwerpen, bijvoorbeeld over een actieve leefstijl, gezonde voeding, juiste wandeluitrusting, regulier sportaanbod of natuurbeleving. Een unieke combinatie van sportiviteit en gezelligheid!

Inmiddels zijn er drie wandelgroepen gestart in het voorjaar van 2015. Twee groepen vanuit de Bilderdijkhof en een groep vanuit de AKU Uithoorn (Legmeer). Het streven is om in het najaar van 2015 twee nieuwe groepen op te starten. Een van deze groepen zal vertrekken vanuit Buurthuis de Ponderosa, de andere groep zal starten vanuit de Bilderdijkhof. De kosten voor deelname zijn 25 euro voor 12 weken, inclusief stappenteller (bruikleen), een stappenplan en professionele begeleiding.

Op vrijdag 4 september is er een informatiebijeenkomst op beide locaties over het project. Daar kun je je aanmelden voor deelname aan een van deze twee groepen van ‘Elke stap telt’, die op vrijdag 11 september van start zullen gaan.

De bijeenkomsten vinden plaats op de volgende dag, tijdstip en locatie:

Vrijdag 4 september om 11.00 uur in het Buurthuis Ponderosa, Plesmanlaan 27

Vrijdag 4 september om 14.00 uur bij Vita Welzijn, Bilderdijkhof 1

Geïnteresseerde senioren kunnen zich aanmelden bij Fenke van Rossum, via: fvanrossum@sportservicehaarlemmermeer.nl  of 0618632574.

Zowel niet-actieve, minder actieve als sportieve 55-plussers kunnen deelnemen. Wilt u niet deelnemen aan het project als wandelaar, maar wel als vrijwilliger en maatje meewandelen, geef u dan ook op! Extra voeten zijn altijd welkom.
Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wandelt U mee met Elke Stap Telt?

Een stappenteller, persoonlijke opbouwplannen, verbeteren van de conditie, samen wandelen en gezelligheid. Het zijn enkele ingrediënten van het succesvolle wandeltrainingsprogramma ‘Elke stap telt’. In tien weken tijd je conditie zo verbeteren dat je moeiteloos meewandelt met onze plaatselijke wandelvereniging. Of als min of meer ervaren wandelaar toewerken naar het wandelen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: