Oud station Abcoude wordt bed and breakfast De Witte Dame

Oud station Abcoude wordt bed and breakfast De Witte Dame


Geplaatst op: 17 juli 2015

Abcoude wordt een bijzondere bed and breakfast rijker! Villa Oldenhoff breidt het aantal kamers uit in het oude stationsgebouw van Abcoude. De renovatie van dit monumentale pand is inmiddels gestart. De nieuwe locatie opent in april 2016 haar deuren onder de naam De Witte Dame.

Monumentale sfeer
In het voormalige stationsgebouw worden tien bed and breakfast kamers gerealiseerd. Op de begane grond komt een ruime vergaderzaal voor groepen tot vijftien personen. Met de renovatie wordt de monumentale sfeer behouden en gecombineerd met de luxe en smaakvolle inrichting die Villa Oldenhoff eigen is. Het gebouw ligt op loopafstand van zowel het dorpscentrum als het huidige treinstation en direct aan de wandelroute langs het Gein.

Overnachten, vergaderen en ontmoeten
“Het is niet zomaar een locatie”, stelt eigenaar Han van Blokland. “De Witte Dame wordt niet alleen een mooie plek om te vergaderen en te overnachten. Het wordt ook een ontmoetingsplek voor dorpsbewoners en mensen die met de fiets, boot of te voet de prachtige omgeving verkennen.” Naast de bed and breakfast kamers en de vergaderruimte kan iedereen bij De Witte Dame aanlopen voor ontbijt, lunch en private dining.

Gebouw met historische waarde
Dorpsbewoners zijn blij dat het oude stationsgebouw een nieuwe bestemming krijgt en zo behouden blijft. Het pand opende in 1871 met dienstwoningen boven de stationsdienst beneden. Het heeft dienst gedaan tot 1977 en is daarna in verval geraakt. Met de renovatie wordt zo nieuw leven geblazen in een uniek stukje dorpsgeschiedenis.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Oud station Abcoude wordt bed and breakfast De Witte Dame

Abcoude wordt een bijzondere bed and breakfast rijker! Villa Oldenhoff breidt het aantal kamers uit in het oude stationsgebouw van Abcoude. De renovatie van dit monumentale pand is inmiddels gestart. De nieuwe locatie opent in april 2016 haar deuren onder de naam De Witte Dame. Monumentale sfeerIn het voormalige … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: