001 -Family
Kunstwerk De eendjes naar Molenkolk Abcoude

Kunstwerk De eendjes naar Molenkolk Abcoude


Geplaatst op: 20 juli 2015

Het bronzen kunstwerk ‘De Eendjes’ van Barbara de Clercq heeft dinsdag 14 juli een nieuwe, meer prominente plek gekregen in de Molenkolk in Abcoude. Door een initiatief van Stichting KuRVe in samenwerking met gemeente De Ronde Venen is dit werk in ere hersteld.

De vijf Balinese loopeenden stonden tot voor kort in de sloot achter de Van Voorthuijsenhof in Abcoude, waar ze in november 1993 feestelijk onthuld werden na de voltooiing van deze wijk. In de loop der jaren werden ze echter steeds meer aan het oog onttrokken door het oprukkende riet en uiteindelijk kon men ze helemaal niet meer terugvinden.

Na intensief zoeken bleken ze er gelukkig nog te zijn, zij het beschadigd. Eén eendje ontbrak, zodat het er nu nog maar vier zijn. Na restauratie is er een betere plek gezocht, en gevonden, in de Molenkolk tussen de Voordijk en de Heinkuitenstraat.

Stichting KuRVe verzorgt sinds kort de kunstuitleen van gemeentelijke kunstwerken. De collectie bestaat op dit moment uit 62 schilderijen van negen lokale kunstenaars als Gozen Doorn en Jan van Evelingen. Zodra de inventarisatie van alle gemeentelijke kunstwerken compleet is, breidt KuRVe de collectie verder uit. Lenen is mogelijk voor iedereen via www.kurve.nlLaatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kunstwerk De eendjes naar Molenkolk Abcoude

Het bronzen kunstwerk ‘De Eendjes’ van Barbara de Clercq heeft dinsdag 14 juli een nieuwe, meer prominente plek gekregen in de Molenkolk in Abcoude. Door een initiatief van Stichting KuRVe in samenwerking met gemeente De Ronde Venen is dit werk in ere hersteld. De vijf Balinese loopeenden stonden tot voor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: