Foto's: Gerard van Warmendam

UWTC lid Bas de Bruin op podium bij NK mountainbike


Geplaatst op: 21 juli 2015

Zaterdag 18 juli heeft Bas de Bruin de derde plaats behaald bij het NK mountainbike in Zoetermeer. Bas behaalde deze uitslag bij de Masters 30+. Het mountainbike parcours in Zoetermeer is gelegen in Buytenpark rondom Snowworld en het is een zeer uitdagend, technisch parcours met flink hoogteverschil. Het NK was voor Bas pas de tweede mtb wedstrijd van het jaar en hierdoor moest hij op de laatste startrij plaatsnemen. Ronde na ronde wist Bas renners te passeren. Wat na anderhalf uur koers resulteerde in een prachtige 3e plaats. Was het verkennen van het parcours op vrijdag dus niet voor niets geweest! Bas had zijn conditie goed op peil gebracht door wekelijks aan de clubwedstrijden van UWTC mee te doen op de dinsdagavond. Luuk van Vliet reed bij de amateurs naar de 50e plaats op het NK.

Veteranen 60+
Afgelopen weekend zijn de UWTC renners Leen Blom , Ben de Bruin, Nico Fokker, Piet Rewijk, John Tromp en Guus Zantingh actief geweest in veteranen 60+ wedstrijden. Zaterdag 18 juli stonden 3 UWTC renners aan de start van een wedstrijd in Beverwijk op het nieuwe Jac. Davidson parcours. Op dit zware parcours werd vanaf het startsein hard gereden onder aanvoering van Robert Godfroid en er moesten iedere ronde wel enige renners lossen. John Tromp wist zich goed van voren te handhaven. Uiteindelijk ontstond er met nog 6 ronden te gaan een kopgroep van 8 renners met daarbij John Tromp. Met nog 1,5 ronden te gaan wist Willem Hus uit Voorschoten te ontsnappen en als eerste te finishen voor John Tromp uit Kudelstaart, die in deze zware wedstrijd een goede 2e plaats wist de behalen. Piet Rewijk finishte als 17e.
Zondag 19 juli is het clubkampioenschap verreden van de Veteranen Belangen Vereniging Nederland, op de Nedereindseberg in Nieuwegein, onder de deelnemers 6 UWTC renners. Een aantal ronden na het startschot werd er door een aantal renners volop gedemarreerd o.a. door Barend Verhagen en Gijs Nederlof, de Kampioen van Nederland, maar zij kregen niet de ruimte en met nog 3 ronden te gaan probeerde Arie de Groot te ontsnappen, maar met ingaan van de laatste ronden werd hij ook ingerekend en werd het een massaspurt. De wedstijd werd gewonnen door Benno Pauw uit Nieuwegein, 2e werd Hans van Bavel uit Sint Anthonis en 3e werd Fred de Kinkelder uit Groenlo. John Tromp spurtte naar een 5e plaats, Guus Zantingh werd 9e, Ben de Bruin 11e, Leen Blom 25e en hij eindigde hiermee als 3e veteraan 70+ en Piet Rewijk finishte als 26e.

Foto's: Gerard van Warmendam


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

UWTC lid Bas de Bruin op podium bij NK mountainbike

Zaterdag 18 juli heeft Bas de Bruin de derde plaats behaald bij het NK mountainbike in Zoetermeer. Bas behaalde deze uitslag bij de Masters 30+. Het mountainbike parcours in Zoetermeer is gelegen in Buytenpark rondom Snowworld en het is een zeer uitdagend, technisch parcours met flink hoogteverschil. Het NK was … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: