001 -Family
Verslag Chimay 2015

Verslag Chimay 2015


Geplaatst op: 30 juli 2015

Na een pauze van 6 weken mochten het Connect Roké racing team afgelopen weekend weer aan de slag op het uitdagende stratencircuit in het Belgische Chimay. Het was een weekend met verschillende weersomstandigheden die het extra spannend maken op deze toch al wat risicovolle baan. Zowel Kees als Jeffrey was van mening met het verstand te moeten rijden en hebben dan ook goede zaken gedaan voor het kampioenschap.

In tegenstelling tot de meeste BeNeCup wedstrijden waren er dit maal drie tijdtrainingen, de eerste stond gepland op vrijdagmiddag. Niemand was er van de op de hoogte dat dit een tellende training was waardoor Kees en Jeffrey dit een mooie gelegenheid vonden om de baan weer eens goed te bekijken. Het tempo zat er al gauw in en de heren reden hun ronden grotendeels van de training achter het team Smits/Verbrugge om zo te kijken hoe deze directe concurrenten het op Chimay zouden doen. De eerste training werd afgesloten met een 3e trainingstijd, mede omdat er niet gepusht was vanwege de gedachten dat het een vrije training zou zijn.

Zoals voorspeld was het weer erg veranderd bij het opkomen van het ochtendlicht op de zaterdag. Het regende en waaide hard, kortom geen mogelijkheid om de tijd te verbeteren. De voorspellingen gaven aan dat het tijdens de wedstrijden op zondag droog zou moeten zijn wat in combinatie met de verhoogde risico’s van het circuit een reden was de tweede tijdtraining te laten schieten met de hoop op een droge derde training later die dag.
Tot een uur voor de derde tijdtraining bleef het regenen, maar toen Kees en Jeffrey de baan op moesten was deze hard aan het opdrogen. Het leek de heren dan ook beter de sessie op zogeheten intermediates te vertrekken. Dit zijn banden voor een opdrogende baan, dus een combinatie tussen slicks en regenbanden.
Tijdens de training bleek dat dat een goede keuze was want er kwam een steeds breder droog spoor. Vanwege de natte plekken op de baan was het niet mogelijk de tijd van vrijdag te verbeteren waardoor het Connect Roké racing team van een 3e plek moest vertrekken tijdens de races op zondag.

Zondag was het wederom mooi weer. De zon scheen al vroeg en de temperatuur was aangenaam. De start van race 1 was goed. John Smits en Gunther Verbrugge namen de kopstart gevolgd door Kees en Jeffrey. Bij het ingaan van de 5e ronde namen Kees en Jeffrey de koppositie over en pakte direct een paar meters voorsprong. Aan het einde van deze ronden kwam een rode vlag vanwege een crash waar meerdere zijspannen bij betrokken waren. Het reglement zegt dat bij een ronde vlag de laatste doorkomst waarbij iedereen is doorgekomen telt. Dit betekend dat Kees en Jeffrey toen op een 2e plek reden. Ondanks er nog geen 2/3 van de race verreden was kwam er, vreemd genoeg, geen herstart.

Race 2 was er een in de regen. De start was goed maar team van Loo/Charlot was nét wat beter weg en gingen als eerste de eerste bocht in. Echter was dit van korte duur want enkele bochten verderop namen Kees en Jeffrey de kop over en konden direct een stuk voorspong pakken. In de tweede ronden deden John Smits en Gunther Verbrugge hetzelfde waardoor ze het weer zicht kregen op de blauwe LCR van het Connect Roke racing team. Na 2e ronden hadden ze het gat dicht gereden en namen op spectaculaire wijze de kop over. De snelheid lag bij beide combinaties erg hoog en Kees en Jeffrey hadden afgesproken op safe te rijden en zo veel mogelijk punten mee terug te nemen. Dit betekende na 8 ronden wederom een 2e plek.

Op dit moment gaan Kees en Jeffrey ruim aan de leiding van het Nederlands kampioenschap. De volgende wedstrijd is er een voor het wereld kampioenschap tijdens de Gamma Racing Day op het TT-circuit in Assen. Dit gratis event vindt plaats op 1 en 2 augustus. We hopen jullie te mogen begroeten tijdens dit mooie evenement waar bijna alle takken van auto- en motorsport aanwezig zijn.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Verslag Chimay 2015

Na een pauze van 6 weken mochten het Connect Roké racing team afgelopen weekend weer aan de slag op het uitdagende stratencircuit in het Belgische Chimay. Het was een weekend met verschillende weersomstandigheden die het extra spannend maken op deze toch al wat risicovolle baan. Zowel Kees als Jeffrey was Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: