Tweede plaats voor Jetze Plat op WK handbiken

Geplaatst op: 3 augustus 2015

Op zondag 2 augustus heeft UWTC lid Jetze Plat, uit Vrouwenakker, een 2e plaats behaald op het WK handbiken in Nottwil (Zwitserland) bij de wegwedstrijd over 62 km. De Italiaan Alessandro Zanardi won met minimaal verschil van Jetze. Vrijdag 31 juli behaalde Jetze ook nog een 5e plaats bij de tijdrit. Het WK is een belangrijke plaatsingswedstrijd voor de Paralympische spelen die in 2016 in Rio worden gehouden.

Jeugdtour van Assen
Van 27 juli tot 1 augustus is de jeugdtour van Assen verreden. En voor UWTC heeft Lorena Wiebes mee gedaan bij de nieuwelingen meisjes. De jeugdtour van Assen is een internationale wielerweek, waar dagelijks één wedstrijd wordt verreden. Voor deze wielerweek is ook grote internationale belangstelling. Onder regenachtige omstandigheden is op maandag de tijdrit van 1.5 km verreden. Lorena deed dit erg goed en reed de 4e tijd van de 72 gestarte nieuwelingen meisjes!

Op dinsdag er een criterium op het programma en de nieuwelingen meisjes mochten de strijd aangaan gedurende 18 rondes van 1.8 km. Lorena wist overtuigend de winst te pakken en steeg naar de tweede plaats in het klassement. Ook deed ze goede zaken voor de groene trui. Lorena won 5 van de 8 tussensprints. Een mooie gedeelde eerste plaats om de groene trui. Op woensdag is de klassieker verreden, een wedstrijd van 66.5 km. Alle dames (nieuwelingen en junioren) reden samen. Dit had een aantal valpartijen tot gevolg. Helaas was Lorena ook betrokken bij een valpartij en dat gebeurde precies voor de kasseienstrook waar de kopgroep ontstond. Lorena miste dus de aansluiting met de kopgroep. Voor Lorena een 11e plaats op 2 min achterstand van de kopgroep, en hierdoor zakte ze naar de 11e plaats in het algemeen klassement.

Op donderdag is de lange tijdrit verreden, van 6.9 km. Er stond veel wind en het meeste was tegenwind. Dus pittig. Lorena werd 10e en blijft op de 11e plaats in het algemeen klassement staan. Op vrijdag is een Omloop gereden van 35 km samen met de Junioren dames met daarin een kasseienstrook. Het peloton bleef bij elkaar tot de laatste ronde, twee reden er weg inclusief de gele trui draagster. Lorena won de sprint van het peloton en kwam zo als 3e over de finish. En ze heeft de groene trui veroverd!

Op zaterdag is het afsluitende criterium verreden rondom Asserbos. Lorena wist weer de nodige punten bij elkaar te sprokkelen voor de groene trui en dat was ruim voldoende om de groene trui mee naar Mijdrecht te mogen nemen! In de eindsprint van het peloton zat ze er ook weer goed bij en pakte ze de 2e plaats! In het algemeen klassement bleef Lorena op de 11e plaats. Al met al heeft Lorena een uitstekende jeugdtour van Assen gereden, met de nodige podiumplaatsen.

Veteranen 60+
De veteranen rijden ook in de zomerperiode fanatiek wedstrijden. Afgelopen weekend zijn de UWTC renners Leen Blom, Nico Fokker, Piet Rewijk, John Tromp en Guus Zantingh actief geweest in veteranen 60+ wedstrijden. Zaterdag 1 augustus stonden er 3 UWTC renners aan de start wedstrijd in Amersfoort. John Tromp werd 4e plek en Guus Zantingh 5e. Nico Fokker eindigde in het peloton. John Trom en Guus Zantingh waren mee in een ontsnapping. De wedstrijd werd gewonnen door Hans van Bavel uit Sint Anthonis voor John Tromp uit Kudelstaart. Guus Zantingh finishte als 5e, Piet Rewijk als 10e en Leen Blom als 13e.

Ronde van Uithoorn
Zondag 6 september wordt de ronde van Uithoorn verreden. Het parcours (1160 meter) loopt over de Admiraal de Ruyterlaan, Thorbeckelaan, Prinses Christinalaan, Karel Doormanlaan, Prinses Christinalaan en Johan de Wittlaan. Start/finish is op de Admiraal de Ruyterlaan. We vragen weer de medewerking van alle bewoners om het parcours verkeersvrij te maken voor de wielerronde. Het programma voor deze dag is: 10.00 uur veteranen 60+ om de Theo Oudshoorn memorial, 11.15 uur veteranen 50+, 12.30 Rabobank Dikke banden wedstrijd, 13.30 uur nieuwelingen en 15.00 uur sportklasse.

Op zondag 2 augustus heeft UWTC lid Jetze Plat, uit Vrouwenakker, een 2e plaats behaald op het WK handbiken in Nottwil (Zwitserland) bij de wegwedstrijd over 62 km. De Italiaan Alessandro Zanardi won met minimaal verschil van Jetze. Vrijdag 31 juli behaalde Jetze ook nog een 5e plaats bij de … Lees meer »