001 -Family
Gemeente in gesprek met inwoners op Wilnis Festival

Gemeente in gesprek met inwoners op Wilnis Festival


Geplaatst op: 7 augustus 2015

Samen met het welzijnswerk, de woningcorporatie en de politie start gemeente De Ronde Venen een nieuwe aanpak wijkgericht werken in Abcoude en Wilnis. Doel van deze aanpak is om samen met inwoners binnen een jaar twee tot drie concrete verbeteringen te realiseren die bijdragen aan prettig wonen in de buurt. Tijdens het Wilnis Festival op woensdag 12 en vrijdag 14 augustus 2015 van 14.00 tot 17.00 uur gaan de partijen met inwoners voor de eerste maal in gesprek.

Een leefbare buurt is belangrijk voor de kwaliteit van wonen in De Ronde Venen. Thema’s die bijdragen aan deze kwaliteit zijn bijvoorbeeld veiligheid, het groen, de voorzieningen of het kennen van de buren. Om het prettig wonen te behouden in de wijken en dorpen wil de gemeente samen met inwoners en partners bepalen wat daarvoor nodig is. Binnen budgettaire kaders en vanuit de expertise van de inwoner én de gedachte ‘samen weten én kunnen we meer’.

De nieuwe aanpak in drie onderdelen

Wat speelt er? Om te komen tot de onderwerpen die op dit moment als het meest belangrijk worden ervaren gaat de gemeente met diverse doelgroepen in gesprek over wat er speelt rond prettig wonen in de buurt. Met inwoners in Wilnis tijdens het Wilnis Festival en op een later moment met verenigingen en ondernemers.
Om tafel voor concreet plan. Aansluitend wordt er met elkaar een plan gemaakt waarin concrete verbeterpunten zijn opgenomen voor onderwerpen die door inwoners als het meest belangrijk worden ervaren. Per verbetering wordt bekeken wie welke rol kan vervullen.
Aan de slag. Met elkaar worden de plannen binnen een half jaar uitgevoerd. Daarna wordt bekeken welk effect de verbeteringen hebben en hoe de samenwerking is bevallen. Het hele dorp wordt zowel tijdens de uitvoering als bij de beoordeling van het resultaat betrokken en op de hoogte gehouden.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente in gesprek met inwoners op Wilnis Festival

Samen met het welzijnswerk, de woningcorporatie en de politie start gemeente De Ronde Venen een nieuwe aanpak wijkgericht werken in Abcoude en Wilnis. Doel van deze aanpak is om samen met inwoners binnen een jaar twee tot drie concrete verbeteringen te realiseren die bijdragen aan prettig wonen in de buurt. Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: