001 -Family
Politiehond raakt zwaar gewond in Uithoorn bij aanhouding verwarde agressieve man

Politiehond raakt zwaar gewond in Uithoorn bij aanhouding verwarde agressieve man


Geplaatst op: 10 augustus 2015

Uithoorn - Bij de aanhouding van een verwarde agressieve man is de 6-jarige politiehond Django vannacht zwaar gewond geraakt.

De verdachte drong rond middernacht via het balkon de woning binnen van een bewoner aan de Straatsburgflat in Uithoorn. Deze bewoner vluchtte via de voordeur zijn woning uit en belde de politie.

Ondanks pogingen de verwarde man de flat uit te praten werkte hij niet mee. Met de sleutel van de bewoner zijn politiemensen uiteindelijk het appartement binnen gegaan, maar ook daar verzette de man zich tegen zijn aanhouding. Een hondengeleider besloot hierop zijn diensthond in te zetten, waarna de man dwars door een gebroken balkonruit liep en trachtte te ontkomen via naast gelegen balkons. Bij zijn poging de man vast te pakken door de gebroken ruit scheurde Django alle pezen in zijn linkerschouder. Vervolgens is pepperspray tegen de man gebruikt, maar ook dit had niet het gewenste effect. Uiteindelijk lukte het de politie de verdachte enkele balkons verder aan te houden.

Django is vannacht in een dierenkliniek geopereerd en zal bij zijn baasje thuis aansterken. Of Django ooit weer inzetbaar zal zijn binnen de politie hangt af van zijn herstel.

*** UPDATE ***

De Telegraaf meldt dat de politiehond goed herstelt, klik hier voor het artikel. 


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Politie

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Politiehond raakt zwaar gewond in Uithoorn bij aanhouding verwarde agressieve man

Uithoorn - Bij de aanhouding van een verwarde agressieve man is de 6-jarige politiehond Django vannacht zwaar gewond geraakt. De verdachte drong rond middernacht via het balkon de woning binnen van een bewoner aan de Straatsburgflat in Uithoorn. Deze bewoner vluchtte via de voordeur zijn woning uit en belde de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: