001 - Hema
Frans vd Does en Joop Zoetemelk

UWTC-er Frans vd Does koerst samen met Joop Zoetemelk


Geplaatst op: 24 augustus 2015

Ronde van Vreeland
Leuke koersen in Vreeland op zaterdag 22 augustus. Deze ronde stond na jaren van afwezigheid (1998 was de laatste ronde) weer eens op het programma ivm het 750 jarig bestaan van het mooie vechtdorp. Menig UWTC-er heeft in het verleden zijn tanden stuk gebeten op dit zware parcours dat alleen maar uit straatstenen bestaat, stop daarin nog een paar pittige bochten en dan heb je een parcours waar het nooit saai is tijdens de wedstrijd. Met maar liefst 67 nieuwelingen was het druk op het parcours en 3 UWTC nieuwelingen deden mee. Menno van Capel zat uiteindelijk in de juiste ontsnapping, een kopgroep van zes! Voor Menno een vijfde plaats in de eindsprint. Sven Nijhuis was de laatste rondes in de achtervolging gegaan en kreeg nog enkele renners mee. Voor Sven de 11e plaats. Stijn Ruijter reed de wedstrijd in het peloton uit en werd 46e. Bij de junioren stond Bart de Veer voor UWTC aan de start, en wat is er nu mooier dan een koers in je eigen geboortedorp. Bij de junioren was het een waar slagveld waar de winnaar iedereen wist te dubbelen. In de finale bleven nog maar 19 renners over in de koers, de rest moest eruit van de jury. Bart gaf toen nog maar eens extra gas en reed zo weer weg van zijn groepje. Na afloop bleek hij 11e geworden te zijn. Bij de prominenten reed UWTC bestuurslid Frans vd Does tussen vele bekende wielrenners in zoals Joop Zoetemelk (de hele dag aanwezig), Steven Rooks, Jeroen Blijlevens, Leo van Vliet, Gert Jacobs, Bart Voskamp, etc. Voor deze gelegenheid had Frans een authentiek UWTC shirt aangetrokken. De rit werd gewonnen door Steven Rooks. Na afloop was bijna het hele UWTC kamp aanwezig bij de bqq in de tuin van de familie de Veer. Een gezellige en geslaagde dag.

Leeuwarden
Op zaterdag zat de familie Wiebes een stuk noordelijker in Nederland. Lorena reed in Leeuwarden samen met junioren en amateur dames een koers. Er waren meerdere ontsnappingspogingen maar niemand kon weg blijven. Er werd apart afgesprint en Lorena won de sprint van de nieuwelingen. Op Facebook van UWTC staan hier mooie videobeelden van.

Interclub omnium
Dit weekend een nieuw onderdeel in de interclub competitie voor de jeugd, een omnium. Op zaterdag een tijdrit en op zondag een criterium. Op zaterdag werd er een tijdrit verreden bij HSV de Kampioen op de mooie baan Wheelerplanet. En tijdrijden is een pittig onderdeel, niemand om je achter te verschuilen en hoe deel je de race in? Siem van Smoorenburg, Teun Wahlen, Sven Buskermolen en Ian vd Berg deden mee. Op zondag waren maar liefst 11 jeugdleden aanwezig bij het criterium georganiseerd door ASC Olympia. Bij groep A (cat 1-2) maakte Jaiden Londen zijn debuut! Goed Uitslag groep A: 9 Siem van Smoorenburg, 14 Esmee de Rijk, 21 Jaiden Londen
groep B: 9 Mees van Smoorenburg, 14 Joyce de Rijk, 26 Teun Wahlen. Opvallend dat zowel broertjes Siem en Mees als de zussen Esmee en Joyce dezelfde uitslag reden!
groep C: 11 Danny Plasmeijer, 12 Sven Buskermolen
groep D: 6 Eric Looij, 23 Niels Kramer, 30 Ian vd Berg
De 4 renners die op zaterdag ook al de tijdrit hadden gereden werden opgenomen in de uitslag van het omnium: 12 Siem, 18 Teun, 12 Sven en 19 Ian. Goed gedaan jongens, jullie hebben vast weer veel geleerd!

Nieuwelingen knallen in Naaldwijk
Menno en Sven stonden dinsdag 18 augustus aan de start van het Wielerspektakel van Naaldwijk. Er was een sterk internationaal startveld op afgekomen, ook de Nederlands kampioen was aanwezig. Bij de start ging het meteen op een lint. Het ging zo hard dat Sven er bijna af moest. Toen het stil viel demarreerde Sven weg en gelukkig kreeg hij een Australiër mee. Ze reden goed kop over de kop en merkte dat de voorsprong steeds groter werd. Menno demarreerde weg en kreeg 4 man met zich mee. Na een tijdje had Sven en de Australiër op de 4 achtervolgers na iedereen gedubbeld. Na dertig kilometer met zijn tweeën op kop gereden te hebben had Sven geen kracht meer om de Australiër af te troeven, waardoor hij een mooie tweede plek behaalde met veel premies en de leidersprijs. Menno won met een mooie krachtsinspanning de derde prijs. Een mooi groen UWTC podium.

BNS People VeluweKlassement
Jeroen Breewel heeft het Veluwe klassement gewonnen. Een competitie over 7 wedstrijden voor de elite renners. Het Veluwe klassement begon op 18 april met de Ronde van Hierden. Hierna kwamen de Ronde van Ermelo, de ronde van Epe, Harderwijk, Elburg, Elspeet en Nunspeet. Bij de laatste wedstrijd in Nunspeet was het spannend want Jeroen Breewel had maar een paar punten voorsprong in het klassement. Uiteindelijk werd hij de verdiende winnaar van het eindklassement!

Ronde van Uithoorn
Heeft u 6 september al in de agenda staan? Dan wordt de ronde van Uithoorn weer verreden. Van 10-16 uur koers in het Thamerdal en ook de jeugd van 7-12 jaar uit de regio kan meedoen aan de dikke banden wedstrijd.

Frans vd Does en Joop Zoetemelk

Lorena Leeuwarden

Naaldwijk Sven en Menno

Veluweklassement Jeroen Breewel

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

UWTC-er Frans vd Does koerst samen met Joop Zoetemelk

Ronde van VreelandLeuke koersen in Vreeland op zaterdag 22 augustus. Deze ronde stond na jaren van afwezigheid (1998 was de laatste ronde) weer eens op het programma ivm het 750 jarig bestaan van het mooie vechtdorp. Menig UWTC-er heeft in het verleden zijn tanden stuk gebeten op dit zware … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: