001 - Week van de ontmoeting
Ludieke openingsact Rondje Stelling bij Het PannenkoekenFort

Ludieke openingsact Rondje Stelling bij Het PannenkoekenFort


Geplaatst op: 24 augustus 2015

Aanstaande zaterdag 29 augustus opent wethouder D.J. (Ria) Zijlstra op ludieke wijze de jaarlijkse fietstocht langs de Stelling van Amsterdam door in een bal over het water te lopen van het fort aan de Drecht. Nadat de overkant van de gracht is bereikt, mogen de honderden deelnemers aan Het Rondje Stelling vertrekken voor de fietsafstanden van 25 tot 170 km langs de Stelling van Amsterdam.

Verzorging en vermaak op de forten!
Dit jaar alweer het 4e Rondje Stelling met extra routes voor recreatieve toerfietsers en jeugd. Alle afstanden van 170 km, 120 km, 85 km, 60 km, 45 km en 25 km zijn uitgezet langs de Stelling van Amsterdam met stops op speciaal geopende forten.

Dankzij samenwerking tussen de Uithoornse Wielerclub en Sportservice What's Up is Het Rondje Stelling uitgegroeid tot een compleet evenement voor jong en oud. Met gepijlde afstanden en GPX tracks en animatie-apps kunnen de routes eenvoudig worden gerond en zijn de kortere afstanden plezierig en leerzaam om te fietsen. De populaire afstand van 170 km vormt de basis voor de toertocht langs de Stelling van waar de korte afstanden eerder afslaan maar nergens het groene natuurgebied rond de stad Amsterdam verlaten.

Goede-Doelen-Actie
Nieuw voor UWTC is het rijden voor een Goed Doel. Middels vrijwillige donaties steunen deelnemers de Raisin Hope Foundation Nederland met haar landelijk netwerk van aangepaste fietsen, die via revalidatie- en dagbestedingscentra gratis worden uitgeleend aan mensen met hersenletsel. UWTC lid en paratriatleet Jetze Plat uit De Kwakel ondersteunt deze Goede-Doelen-Actie door deel te nemen aan de spectaculaire battle om het parcoursrecord handbiken.

Gratis apps
De (korte) routes zijn voor deelnemers gratis te downloaden in de appstores van Apple en Google. Je wordt genavigeerd, krijgt informatie over de Stelling en tips over de rustpunten onderweg.

Startplaatsen:
Uithoorn
Clubgebouw UWTC, Europarei 3 (07:00 - 09:00 uur)
Fort a/d Drecht, Grevelingen 50 (08:00 - 11:00 uur)

De startlocaties zijn gastvrij en voorzien van EHBO, sanitair en ravitaillering.

Inschrijven en informatie:
Inschrijven op 29 augustus bij de start. Het inschrijfgeld bedraagt 5 - 8 euro, afhankelijk van de afstand. Jeugd tot 16 jaar gratis.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ludieke openingsact Rondje Stelling bij Het PannenkoekenFort

Aanstaande zaterdag 29 augustus opent wethouder D.J. (Ria) Zijlstra op ludieke wijze de jaarlijkse fietstocht langs de Stelling van Amsterdam door in een bal over het water te lopen van het fort aan de Drecht. Nadat de overkant van de gracht is bereikt, mogen de honderden deelnemers aan Het Rondje … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: