001 -Family
Dorpswandeling op zaterdag 29 augustus in Aalsmeer-centrum

Dorpswandeling op zaterdag 29 augustus in Aalsmeer-centrum


Geplaatst op: 25 augustus 2015

Waar komt de naam Aalsmeer vandaan? Waarom ligt het centrum tegenwoordig aan de rand van het dorp? Wat is er zo bijzonder aan de dorpskerk? Waarom moest het ontwerp van bloemengodin Flora op het Raadhuisplein worden aangepast? En hoeveel verdiepingen heeft de Korenmolen eigenlijk?
Het antwoord op deze en andere vragen krijgt u tijdens de dorpswandeling in Aalsmeer-Centrum. Onder leiding van een gids wandelt u langs monumentale gebouwen en plaatsen in de oude dorpskern. Onderwijl hoort u de verhalen, ontdekt u verrassende kenmerken en krijgt u een indruk van de geschiedenis van Aalsmeer. De wandeling voert o.a. langs het Oude Raadhuis, de dorpskerk en over een deel van de Historische Tuin. Eindpunt is doorgaans de prachtige korenmolen op het Molenplein.

De volgende wandeling vindt plaats op zaterdag 29 augustus 2015 o.l.v. gids Joost Hoffscholte (oud-burgemeester). De wandeling start om 11.00 uur in het VVV-agentschap, Zijdstraat 12 (Boekhuis).
Kosten € 3,50 p.p. Duur van de wandeling is vijf kwartier à anderhalf uur. Reserveren is gewenst.

Informatie en reserveringen:
VVV-Agentschap Aalsmeer
Zijdstraat 12
tel. 0297-324454
info@beleefaalsmeer.nl


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dorpswandeling op zaterdag 29 augustus in Aalsmeer-centrum

Waar komt de naam Aalsmeer vandaan? Waarom ligt het centrum tegenwoordig aan de rand van het dorp? Wat is er zo bijzonder aan de dorpskerk? Waarom moest het ontwerp van bloemengodin Flora op het Raadhuisplein worden aangepast? En hoeveel verdiepingen heeft de Korenmolen eigenlijk?Het antwoord op deze en andere vragen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: