001 -Family
Theaterdag als introductie op Wellantcollege de Groenstrook

Theaterdag als introductie op Wellantcollege de Groenstrook


Geplaatst op: 25 augustus 2015

Aalsmeer – Het nieuwe schooljaar is weer gestart en vooral voor de nieuwe leerlingen in het eerste leerjaar is dat behoorlijk wennen. Daarom start Wellantcollege de Groenstrook de eerste week altijd met een uitgebreide introductieweek met diverse activiteiten voor alle leerlingen. Dit jaar mondde deze introductie uit in een uiterst succesvol theaterstuk in het Crown Theater.

De nieuwe brugklassers van Wellantcollege de Groenstrook hebben afgelopen dinsdag en woensdag gewerkt aan een theatervoorstelling met als titel “Respect”, gebaseerd op het boek “Spijt” van Carry Slee. De boodschap was duidelijk: op onze school wordt niet gepest en wordt iedereen met respect behandeld.
Het theaterstuk is tot stand gekomen door een samenwerking van een aantal Groenstrook-docenten, medewerkers van “Dans in School”, die de choreografie voor hun rekening namen en Edwin de Jongh, die verantwoordelijk was voor het script.
Op dinsdag werkten de leerlingen aan de dansen en het eindlied, tevens kregen ze een acteerworkshop. Op woensdag werden de dansen en het eindlied nogmaals geoefend. Ook werden de leerlingen gefotografeerd in situaties die iets te maken hebben met pesten. Deze foto’s werden tijdens de voorstelling als achtergrond gebruikt.
Donderdag 20 augustus was het dan zover. De leerlingen kwamen bijeen in het Crown Theater in Aalsmeer waar ze tijdens de generale repetitie nog wat extra aanwijzingen kregen. Om 18.45 uur ging de zaal open. Al snel vulde de zaal zich met een enthousiast publiek en waren vrijwel alle stoelen bezet. De genodigden genoten van een schitterende show waarbij alle leerlingen een rol hadden. Een aantal docenten verbond de verschillende dansen aan elkaar door middel van sketches.
De mentoren/organisatoren zijn bijzonder trots om te zien wat de leerlingen neer wisten te zetten in maar 2 en halve dag. Een feest om het nieuwe schooljaar zo te beginnen.

Poldersport
De tweedejaars leerlingen gingen vrijdag op de fiets naar De Kwakel waar zij bij Poldersport enthousiast deelnamen aan verschillende activiteiten. Het mooie weer werkte mee aan deze leuke activiteit en werd er dus veel gelachten.

Ardennen
De derdejaars leerlingen zijn het schooljaar begonnen met een kennismakingskamp in de Belgische Ardennen. De week stond bol van de sportieve activiteiten zoals kanovaren, abseilen, mountainbiken en tokkelen. Ook het weer in België werkte lekker mee en de sfeer was goed. De leerlingen en begeleiders kunnen terugkijken op een zeer geslaagde week.

Amsterdam
Dinsdag begonnen de vierdejaars leerlingen aan een dagje Amsterdam. Ze kregen daar een gerbera. Deze bloem moest meerdere malen geruild worden voor een zo origineel mogelijk artikel. Aan het eind van de dag kwamen leerlingen met hele diverse dingen terug zoals een karikatuurtekening en nog veel meer. Vrijdagmiddag werd de eerste week afgesloten met een zeilmiddag, deze middag was super en de meeste leerlingen en docenten kwamen terug met een aardig kleurtje.

Wellantcollege de Groenstrook Aalsmeer verzorgt vmbo onderwijs op basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht en gemengde leerweg niveau (met en zonder Lwoo). Tevens zijn er een drietal themaklassen, t.w. de paardenklas, de Tec-klas (techniek) en de kookklas.
De school is gevestigd aan de Jac. P. Thijsselaan 18, 1431 KE te Aalsmeer. Telefonische informatie is te verkrijgen op telefoonnummer: 0297-384949. Bezoek ook eens onze website: www.wellant.nlLaatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Theaterdag als introductie op Wellantcollege de Groenstrook

Aalsmeer – Het nieuwe schooljaar is weer gestart en vooral voor de nieuwe leerlingen in het eerste leerjaar is dat behoorlijk wennen. Daarom start Wellantcollege de Groenstrook de eerste week altijd met een uitgebreide introductieweek met diverse activiteiten voor alle leerlingen. Dit jaar mondde deze introductie uit in een uiterst Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: