001 -Family
Gertjan van der Hoeven, clown Hokipoki en kinderburgemeester Vince Boom openen de speeltuin aan de Kamerlingh Onnesweg in Kudelstaart.

Natuurspeeltuin Kudelstaart feestelijk geopend


Geplaatst op: 25 augustus 2015

Onder leiding van clown Hokypoky openden afgelopen donderdag wethouder Gertjan van der Hoeven en kinderburgemeester Vince Boom samen met buurtkinderen en de kinderen van BSO Kudelstein/Snoopy de natuurspeeltuin aan de Kamerlingh Onnesweg. Nadat Hokypoky met enige moeite een goed lint en een goede schaar tevoorschijn had “getoverd” kon kinderburgemeester Vince echt het lint doorknippen voor de officiële opening. Meteen daarna namen alle kinderen onder luid gejoel bezit van de speeltuin.

Wethouder Gertjan van der Hoeven: “Buiten spelen is belangrijk voor kinderen want spelen is bewegen, ontmoeten, ontdekken en grenzen verleggen. In de natuurspeeltuin staan vooral zogenaamde speelaanleidingen; kinderen hebben genoeg fantasie om daar naar hartenlust mee te spelen. Van de kinderen en omwonenden heb ik begrepen dat de natuurspeeltuin een schot inde roos en elke dag door heel veel kinderen wordt gebruikt.”

Kinderburgemeester Vince Boom: “Ik ben erg blij met de natuurspeeltuinen in Aalsmeer en Kudelstaart. Ik vind spelen erg belangrijk want als kinderen niet spelen worden ze meestal boos en vinden ze het niet leuk. Met je vrienden spelen is gezellig. Door te spelen en leuke dingen met elkaar te doen word je vanzelf vrolijk.”

Uitvoeringsplan speelvoorzieningen 2014 – 2017
Er zijn drie natuurspeeltuinen gerealiseerd in Aalsmeer; één in Aalsmeer-Oost in de Bernhardstraat, één op het Stokkeland en de derde dus aan de Kamerlingh Onnesweg. Natuurspeeltuinen zijn een nieuw fenomeen voor de gemeente Aalsmeer en ze zijn gerealiseerd in het kader van het uitvoeringsplan Speelvoorzieningen.
Over het uitvoeringsplan is overlegd met wijkoverleggen, buurtbewoners en kinderen. Daarbij is besproken waar de speeltuinen moeten komen en hoe ze eruit moeten zien. Speeltuinen moeten uiteraard aansluiten bij de leeftijdsopbouw en wensen van kinderen in de buurt. Daarom zijn maar liefst 54 speelplaatsen opnieuw ingericht voor een andere leeftijdscategorie.

Gertjan van der Hoeven, clown Hokipoki en kinderburgemeester Vince Boom openen de speeltuin aan de Kamerlingh Onnesweg in Kudelstaart.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Natuurspeeltuin Kudelstaart feestelijk geopend

Onder leiding van clown Hokypoky openden afgelopen donderdag wethouder Gertjan van der Hoeven en kinderburgemeester Vince Boom samen met buurtkinderen en de kinderen van BSO Kudelstein/Snoopy de natuurspeeltuin aan de Kamerlingh Onnesweg. Nadat Hokypoky met enige moeite een goed lint en een goede schaar tevoorschijn had “getoverd” kon kinderburgemeester Vince … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: